A Tribute to Grace Grenache 2016

Selv om dette er ikke toppvinen til Angela Osborne, men det er en vin du sent vil glemme! Den tar sats fra første munnfull og gleder både lenge og vel. Spesielt gøy er det også at Angela har norske aner ved at bestemoren, Grace, kommer fra Holmestrand.

–  –  –

Angela Osborne er egentlig fra New Zealand og kun tilfeldighetene gjorde at hun endte opp som vinmaker i Sonoma i 2007. Mens Angela studerte dokumentarfilm på universitetet i Auckland i New Zealand fikk hun i 2002 et 3 måneders internship hos Simi Winery i Healsburg i Sonoma Valley, USA. En dag besøkte hun Unti Vineyards og fikk smake en Grenache vin som gjorde at hun ble fast bestemt på å bli vinmaker og lage vin på denne druen.

Fra 2002 til 2007 jobbet Angela for en rekke vinmakere både i New Zealand og i California, mest i California. Blant andre hos Beckman Vineyards, Salinia og Shake Ridge Ranch før hun og familien flyttet til midt-kysten i USA i 2012 for og for alvor begynte å fokusere på egen vinproduksjon under merkenavnet «A Tribute to Grace«. Gården ligger i Los Alamos, omtrent en 2 timers kjøretur nord for Los Angeles, hvor hun produserer vin på Grenache druer, hele 8 forskjellige endrue-viner faktisk, i tillegg til denne fra Santa Barbara County og en Rosé av Grenache druer. Den årlige produksjonen er på 36 000 flasker, på innkjøpte druer fra totalt 11 vinmarker i California. Hun kjøper kun inn druer som er biodynamisk dyrket og tapper vinene ved fullmåne. Selv om kysten er ikke langt unna kommer det minimalt med nedbør her, mindre enn 300 mm årlig! Men det gjør det også lettere å dyrke druene uten bruk av plantevernmidler.

I 2015 begynte hun også å lage vin for Kim og Andrew Busch i California. Hun lager all deres vin i den samme kjelleren hun lager sin egen vin, Grace. Les mer om prosjektet på www.foldedhills.com. Hun er også med på prosjektet Land of Saints Wine Company med mannen sin, Jason Osborne, og Manuel Cuevas. De blant annet lager vin på Chardonnay og Nebbiolo(!).

fakta
– 13% av produksjonen eksporteres til Danmark, Norge og New Zealand
– Vie Caprice vinmarken i Santa Ynez ble plantet i 2007, Slide Hill i Edna Valley, 2005, og Spear Vineyard i Santa Rita Hills i 2013

Angela Osborne sjekker sukkernivået med hydrometer i 2008, hennes 2. årgang. foto © A tribute to Grace Wine Co

vinifisering
Druene til denne vinen kommer fra 4 vinmarker, 3 i Santa Barbara Highlands som ble plantet på 1990 tallet. Jordsmonnet er forvitret granitt og vinmarkene i Santa Barbara Highlands ligger på 1000 meter over havet. Angela destemmer drueklasene og fot-tråkker alle druene. Kun naturlig gjæring, punchdowns gjøres for hånd og vinen fermenterer i 2.5 tons ståltanker. Alt foregår i henhold til den biodynamiske kalenderen. Vinen modner i 11 måneder, får spontan malolaktisk gjæring på en kombinasjon av nye og nøytrale franske barriques og Puncheon fat. Til slutt får den 12 måneder på flaske før den slippes.

smaksnotater
Vinen gleder straks og gir deilige og konsentrerte smaker av røde syrlige bær, tobakk, godt balanserte smaker, integrerte tanniner, med et lett preg av fat. Utgangen er tørr, syrlig og leskende med god intensitet. Jeg smiler for hver munnfull! Den drikker absolutt nydelig nå i sin ungdom og vill fortsette å glede i minst 5 år til.

Prøv vinen til marokkansk fisk eller libanesisk brødsalat med knasende god kylling til!

A Tribute to Grace Grenache 2016

A tribute to Grace Wine Co.

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: