Von Winning Ruppertsberger Reiterpfad Riesling 2010

Reiterpfad VW 2010

Vingården Von Winning ble etablert i 1849 av Leopold Von Winning i hjertet av byen Deidesheim i Pfalz, ca en halvtimes kjøretur fra Mannheim. I 2007 fikk gården ny eier og fra 2008 årgangen ble det innført forsiktig bruk av ny eik i vinifikasjonen. Siden da er alle vinmarkene dyrket økologisk og biodynamisk.

Gårdens bestyrer er Stephan Attmann som holder orden på 43 hektar vinmarker og en årlig produksjon på 260.000 flasker. Vinrankene her er fra 15 til 35 år gamle og jordsmonnet består i hovedsak av rød og gul sandstein, grus og basalt.

Hovedhuset til von Winning ligger i gaten Weinstrasse hvor det også ligger et knippe på ca 8 andre vingårder, blant andre den kjente gården Reichsrat von Buhl.

VonWinning
foto: von Winning

Von Winning produserer to forskjellige vinmerker:
Dr. Deinhard som fermenteres i ståltanker, er mer fruktige og har ofte mer restsødme enn Von Winning.
Von Winning som får tradisjonell fermentering i eikefat som gir mer komplekse og elegante viner. Dess bedre vinmarken er, dess mer fat brukes. Toppviner som Ungeheuer og Kirchenstuck er begge både gjæret og modnet på fat. Men det brukes alltid 600 liters eikefat, som gir et mer elegant eikepreg enn de vanlige fatene på 225 liter. Enklere viner som Dragon og Win Win har kun fått et kort opphold på fat under modningen, og da kun brukte fat.

Ruppertsberger Reiterpfad har fått 8 timers skallmaserasjon, er fermentert i ståltanker og lagret i 7 mnd på gamle franske fat. Ingen klaring eller filtrering.

von Winning Paradiesgarten
Foto: von Winning

Dette er en slank og behagelig vin med en fyldig mineralitet, vel balansert, med florale toner og en lett kremet smak. Luft helst vinen en times tid i karaffel før servering. Med litt luft slipper det lille svovelstikket som ofte finnes i unge Rieslinger taket og vinens naturlige aromaene kommer bedre frem.

Drikkes best fra 2013 til 2020, serveringstemperatur 10-11°. De beste årgangene for denne vinen er så langt: 2007, 2009, 2010, 2011.

Passer til skrei, stekt torsk eller lettere krydrede asiatiske retter.

Drue: 100% Riesling

DN.no

DN.noReiterpfad 2010

Von Winning Ruppertsberger Reiterpfad Riesling 2010

Det er også grunn til å glede seg til mai slippet på vinmonopolet, da kommer Von Winning Riesling Paradiesgarten 2011 (180.- kr).

Andre viner fra Von Winning på Vinmonopolet;
Von Winning Win Win Riesling 2011
Von Winning Dragon Riesling 2011
Von Winning Kalkofen GG Riesling Trocken 2011