Unn deg en magnum

Antinori Chianti Classico Riserva 2007 (75cl), Voerzio Sarmassa Barolo 2008 (150cl)
og Alsace Trimbach 2002 (150cl)

Hvorfor i all verden skal du kjøpe en Magnum eller en dobbelt-Magnum for den del? Ganske enkelt fordi vinene i større flasker utvikler seg og modnes langsommere og bedre på en stor flaske. Hvis du skal ha et selskap hvor du beregner mer enn èn flaske vin og den finnes i større flasker er ikke en magnum flaske vanskelig å bli kvitt. Lurer du på hva du skal kjøpe i gave til en venn eller til et selskap er det ganske schwung over en magnumflaske. Ofte kommer de også i en fin treeske eller annen fin innpakning. Den blir lagt bedre merke til, både for øye og på smak.

David Bird, britisk kjemiker og Master of Wine, forklarer i sin bok ”Understanding Wine Technology”, at en mindre del av vinen i en magnumflaske har kontakt med luft og kork enn i en vanlig flaske. Derfor skjer den kjemiske prosessen, som modningen er, langsommere. En bra vin er utvilsomt mer holdbar og enda bedre i en magnumflaske, vinen blir rett og slett mer kompleks. Skal vinen leve lenge, forutsetter det også at lagringsforholdene er perfekte. Det skal være mørkt, temperaturen skal være riktig og stabil, og flaskene må ligge i ro.

Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella Classico Terre di Cariano 2006

For hvite burgundere som for eksempel Chablis, kan vin i magnumflaske gi en følelse av et annet tempo i munnen; fetere og roligere. I Champagne og musserende viner ved flere og finere bobler i magnumflaskene.

En Magnum flaske inneholder 1,5 liter (ca 16 glass vin), mens en Dobbel-Magnum, inneholder 3 liter (ca 32 glass vin). Verdens største flaske med vin er laget i Sveits, er 4,17 meter høy og inneholder 3,094 liter!

Søk etter magnumflasker
Wine Bottle Sizes
Big Bottles for Big Bashes

Gode magnum kjøp
Rødviner (150cl)
Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella Classico Terre di Cariano 2006 (689.-)
Villa Cafaggio Chianti Classico 2008 (460.-)
Ch. du Seuil 2006 (460.-)

Hvitviner (150cl)
Dr. Burklin-Wolf Wachenheimer Böhlig Trocken Edition PC 2013 (595.-)
Allram Hasel Alte Reben Grüner Veltliner 2010 (299.-)

Champagne (150cl)
Billecart-Salmon Réserve, Brut (715.-)
Bellavista Franciacorta Cuvée Brut (499.-)