Torsk i potetsuppe

Potetsuppe og torsk_s

I søken etter nye retter å lage finner jeg gjerne gode forslag fra uventet hold. Denne gangen fant jeg forslaget til torsk i potetsuppe i gratisbladet «Glad i Mat» som matkjeden ICA gir ut. Jeg gjorde bare noen få justeringer, resultatet ble en veldig enkel, veldig god og veldig sunn rett!

til 4 personer.

600 g torskefilet
100 g spinat
300 g mandelpotet
1 dl tørr hvitvin
7 dl fiskekraft
4 fedd hvitløk
100 g purre
1 dl fløte
1 løk
50 g smør
1 dl rømme
salt og pepper

Skyll, tørk og skjær fisken i passe store stykker. Skrell og kutt potetene i fire, finkutt løk, purre, hvitløk. Smelt smøret i en stor gryte, og ha i alt du nettopp har kuttet og fres det mens du rører det hele sammen. Hell i hvitvinen og la det koke inn noe. Ha i kraften og fløten, kok opp og la det småkoke til potetene er møre. Mos innholdet i gryten til fin purrè. Ha i rømmen og kok opp igjen, pepre og salte etter smak.

Legg fiskestykkene på et stekebrett med en klype salt over. Sett i ovnen på 200 grader i 8 minutter til fisken er gjennomstekt.

Varm en stekepanne med litt olivenolje, legg spinaten i og hiv noen klyper maldonsalt over. Spinaten skal stekes lett til den faller sammen.

Legg spinaten i bunnen av en suppeskål og hell suppen rundt den før du har torsken over. Salte lett og pynt med finkuttet vårløk, og servér.

Montrachet Bichot 5

Til den fyldige suppen var denne lette Montracheten en perfekt match! Pent eiket og fyldig men frisk vin, som ble drukket temperert til 8-9° grader. Jeg plukket denne opp på taxfreen på Gardermoen til 259.- kr, et meget godt kjøp. Neste gang du er ute og reiser anbefaler jeg at du tar med en eller to av Albert Bichot Chassagne-Montrachet 2011. Skal du derimot ikke ut og reise med det første men trenger en vin til denne retten er Lequin-Colin Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Vergers 2007 et godt valg.

Albert Bichot

Potetsuppe

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: