Spansk kylling med chorizopølser

 

Nigella Lawson lager mye spennende mat, ikke minst denne enkle, men saftige og smakfulle retten, som jeg har hentet fra boken hennes, «Recepies from the heart of home«. En rett som har blitt servert med stort hell ved flere anledninger allerede. En meget god hverdagsrett!

–  –  –

til 4 personer

1,8 kg hel kylling
400 g chorizopølse
1 ss tørket oregano
2 ss olivenolje
1 kg nypoteter
2 gullerøtter
3 paprika
1 søtpotet
3 rødløk
6 sjalottløk
1 stk appelsin
salt & pepper

Forvarm ovnen til 200° C. Ha olivenolje i bunnen av en stor stekeform, del kyllingen i passe store biter, gni skinnet på kyllingen i oljen, salte og pepre og legg i pannen med skinnsiden opp.

Skrell og del gullerøttene, søtpotet, potet, paprika, løk og chorizopølsene i passe bitern og legg i pannen. Salte og pepre etter behov, strø oreganoen og riv appelsinskall over det hele. Del appelsinen i to, skvis ut saften og ha i pannen før du setter den i ovnen i en times tid. Herfra lager maten seg selv og skal bare settes på bordet når timen er ute 🙂

Ved siden av å lage en svært flott Wild Sauvignon, lager Greywacke også en strøken Pinot Noir! Den har gledet min gane ved flere anledninger og til denne retten passet den som hånd i hanske. Selv om den har fått 16 måneder på franske eikefat er det ikke mye som minner om fat på smak, tvert imot er frukten kjølig og leskende og møter den saftige og varme maten i en herlig symbiose. Glede på mange plan. Luft helst vinen 1 time i forkant og temperer den til 16° C.

Greywacke Pinot Noir 2014