Semifreddo

oppskrift: Eivind Landsvik

til 10 porsjoner
125 g rosiner
50 g mørk sjokolade
75 g sukker
250 g mascarpone
2 egg
2,5 dl fløte
2 dl Amaretto

Hell rosinene i en bolle og hell over amaretto til det dekker. La det marinere i 1-2 døgn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk fløten til krem. Vend forsiktig inn mascarponen, og kremen. Sil av Amarettoen fra rosinene (ta vare på amarettoen). Vend inn raspet sjokolade og rosiner. Til slutt smaker du til massen med resten av Amarettoen.

Hell i ønsket form, f.eks 2 standard brødformer, dekk med plastfolie så du unngår krystaller og sett i fryser.

Ta ut formene ca 20 min før servering. Skjær i skiver og pynt med flytende sjokolade og bær.

Drikkeforslag: Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2008