Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Erstes Gäwechs 2008

Dette er en av Robert Weils toppviner.

Anslaget har en frisk duft av lime og epler. Konsentrert men rund smak av eple, blomster, fersken og mineraler som varer lenge. Den høye alkoholprosenten på 13,5 gir vinen den ekstra sødmen som gjør at den balanserer fint sammen med den høye syrestrukturen som gir denne vinen forfriskende fruktighet.

Passer utmerket til sushi.

Denne supre vinen kommer fra byen Kiedrich som ligger rett opp fra Rhinen bak Eltville/Erbach nesten helt opp i skogkanten, ikke langt fra Wiesbaden. «Kiedricher Gräfenberg» og «Kiedricher Turmberg» har vært de to beste vinområdene på Weils eiendommer siden 1875.

«På flaske-etiketten er det 3 symboler som ligner på doble buede vinduer. Dette er symbolet til en organisasjon med navn ”Charta”. «Charta» er en samling av topprodusentene i Rheingau som på tidlig 80-tallet ville gjenreise distriktets toppviner som tørre.
Som de var 100 år tidligere, før Tysk kvalitetsvin ble ødelagt av søtskvipete Riesling og Silvanerviner. Produsentene som fikk være med i denne ærede organisasjon gjorde da sitt til at Tysk kvalitetsvin laget på Riesling druen kom tilbake på det kvalitetsnivå som både regionen og druen fortjener.
Formelen var lav avkastning fra topp vinmarker, og tørre viner av spätlese kvalitet. Og det blir det dyre viner av!!
Dette er nå videreført i andre regioner gjennom VDP (Die Prädikatsweingüter) med betegnelsen Grosses Gewächts (Erstes Gewächts i Rheingau).
» – Steinar Hellstrøm.

Vinfakta

Vintage repport 2008

Robert Weil

Vinmonopolet 399.- kr (v#59631)

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: