Poderi Sinaglio Barbera d'Alba Vigna Erta 2009

Vigna ErtaPoderi Sinagli er endelig tilbake i utvalget på Vinmonopolet med Vigna Erta. I 2007 ble Vigna Ertas 2004 årgang valgt som best i test på Aperitif, men har siden ikke vært tilgjengelig i Norge. Før nå:)

Poderi Sinaglio er en liten gård 15 minutters kjøretur fra Alba by. Gården ble etablert i 1995 og drives i dag av ekteparet Elena & Silvano Accomo og Silvanos bror, Bruno. Totalt har de 14 hektar vinmarker med vinranker som er fra 4 -40 år gamle. Her produserer de ca 40 000 flasker i året. På gården leier de også ut to fine, nyoppussede, leiligheter.

Jeg hadde stor glede av å besøke gården i fjor og smake hele utvalget av deres viner. Ved siden av denne gode Barberaen har de også mange andre flotte viner som Dolcetto di Diano, Langhe Rosso Sinaij, Nebbiolo Giachet, Chardonnay og Moscato La Mimosa.

Poderi SinaglioVigna Erta vinmarken er 0,9 hektar og eksponert mot sør, i kalkholdig jord og kommer fra 20 år gamle vinstokker fra de bratte bakkene (Bric Maiolica) like utenfor vingården. «Erta» er piemontesisk (lokal dialekt) for «bratt». Druene til denne vinen har fått 8 dagers skallmasserasjon, malolaktisk fermentering, og 1 års lagring på nye og brukte små franske eikefat (barrique). Vinen tappes og lagres på flaske i 6mnd før den kommer for salg.

Silvano Accomo
Silvano Accomo

På duft minner denne vinen meg om høstens friskhet og tørt løv. Den har en en deilig tung smak av mørke bær, kirsebær, solbær, lær, vanilje, pent balansert mot en friskhet som sitter lenge i. En god og rund, lett eiket Barbera med modne tanniner, flott syre og balanse. Vinen har bunnfall, bør dekanteres.

2009 årgangen var et godt år for Vigna Erta, men Sinaglio melder at både 2010 og 2012 er gode år, mens 2011 årgangen er eksepsjonelt god.

Passer til urtetrekt inderfilet, oslo buco, sopprisotto med parmesan og lasagne.

Drikkes best nå til 2016. Poderi Sinaglio 2009

Drue: 100% Barbera

Aperitif.no

Poderi Sinaglio

Vinmonopolet 220.- kr (v#308301)