Patrick Sullivan Jumpin Juice Half Full

Patrick Sullivan Jumpin Juice Half Full

Dette er en litt uvanlig vin med blant annet Moscato og Sauvignon Blanc i seg. Hvitvinsdruer blandet inn i en rødvin? Joda, og det har blitt en vellykket og morsom vin ut av det også.

Patrick Sullivan og hans kone Megan bor og lager vin i Strezleki Ranges i Gippsland, Victoria, 1 1/2 times kjøretur sør-øst for Melbourne, Australia. Gippsland er en av Victorias største områder geografisk sett, men av av de minste med tanke på dyrkede vinmarksområder. I dette området finner man også kultprodusenten Bill Downie.

Patric Sullivan har på svært kort tid etablert seg som en av de mest ettertraktede produsentene i Australia, ikke minst blant sine likemenn og kvinner. Etter å ha reist i Europa i to år kom Patrick tilbake til Australia for å studere vinmaking, men fant fort ut at dette ikke var hans måte å lage vin på. Han droppet av og fulgte heller sin overbevisning om at vinen ble til i vinmarkene og tok da heller vitikulturutdannelse med botanikk som hovedfag. Patrick Sullivans drøm er å lage vin fra egne vinmarker men for tiden kjøper han druer fra økologiske eller biodynamiske dyrkere fordi han mener at det best egnede druematerialet kommer fra sunne vinmarker. Patrick følger disse prinsippene også i kjelleren der det råder en tydelig hands off mentalitet slik at druematerialet kan få uttrykke mest mulig frukt og opphav.

På etiketten er den ikke merket med årgang fordi den visstnok er blandet i flere versjoner, denne versjonen er den tredje basert på druer fra 2015 innhøstningen. Sullivans viner er svært vanskelige å få tak i og selges ut nesten før de er ferdige.

Sullivan
foto © Patric Sullivan

vinifikasjon
Drueblandingen er Pinot Noir (fra Mornington Peninsula), Malbec (rose- og rødvin), Shiraz (fra Heathcote), Moscato og Sauvignon Blanc (med noe skallkontakt). Alle druer håndhøstes, og det benyttes i hovedsak hele klaser. Vinen spontafermenterer i brukte fat, sementegg eller glassfibertanker med lang skallkontakt og modning på nøytrale beholdere. Før tapping er det ingen filtrering og minimal bruk av sulfitt.

smaksnotater
Half Full er en lettdrikkelig, frisk og noe uvanlig vin. Det er ikke ofte en kommer over en rødvin blandet med hvitvinsdruer. Resultatet er en ukomplisert vin som er lett og ledig med en saftig smak av bringebær, ørlite perlende (Moscato), og med en tørr og frisk finish. Den minner litt om en rosèvin, bare mer kompleks. 14° C er perfekt temperatur for denne. En morsom, god og annerledes vin.

Anbefaler å drikke denne ung, innen 2-3 år, uten mat til. Len deg tilbake og kos deg med den nå og en og annen varm sommerkveld. Diggbare dråper!

Patrick Sullivan Jumpin Juice Half Full

Patrick Sullivan