Ovnstekt Lammecarè

Til 4 personer

800 g lammecaré
1/2 rødløk
1 gul squash
1 stk purre
10 dadler
20 g mandler

marinade
5 fedd hvitløk
1 banansjalottløk
2 ts black pepper
2 ss olivenolje
2 ss fersk salvie
1 ss tørket appelsinskall

Skjær carèen på langs, slik at mesteparten av kjøttet blir eksponert. Bland sammen ingrediensene og gni lammecarréen godt inn. Legg i en ildfast form og sett i kjøleskap i 4 timer.

Lammecarè2_

saus
1/2 ts cayennepepper
2 ss ingefær
2 laurbærblad
2 dl kyllingkraft
2 dl vann
2 dl honning
5 ss smør

Varm smøret i en kjele, tilsett cayennepepper, ingefær og laurbærblad. Varm opp på middels varme i noen minutter. Tilsett kyllingkraft og honning, øk varmen og la det småkoke.
La squash, gullerot, purre og mandler trekke, hver for seg, i kraften. Ha i en slump rødvin i til slutt og reduser sausen til sirups konsistens.

La ovnen varme seg sjæl opp til 180° C. I mellomtiden kan du ta ut carrèen av kjøleskapet og la den romtemperere seg. Tørk av marinaden (løk etc), ikke la noen løse biter ligge igjen. Stek carèen kjapt i en panne med fettsiden ned (lag noen snitt i fettet før den går i pannen) til fettet blir lett sprøtt. Del dadlene i to og ta ut stenen, legg de sammen med rødløken over lammecarèen. Stek kjøttet, med fettsiden opp, i stekeovnen på ca 15 minutter til kjernetemperaturen er på 65° Celsius. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 min. Skjær kjøttstykkene opp langs ribbena og legg opp på tallerken

oppdeling av lam

Drikkeforslag:
Aldo Conterno Barbera d’Alba Conca Tre Pile 2008
Dette er egentlig ikke et drikkeforslag, men et must! Vinen i seg selv er super, men sammen med denne lammecareen er den fantastisk! Intet mindre. Anbefales med store ord!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: