No soup for you!

Kyllingsuppe

Vi var 5 til middag og selv om det ble gjort gode innhogg i gryteretten, ble det nok restemat til 2 personer. Nam, nam og atter nam! Jeg sender en takk til Al Yeganeh som er opphavet til oppskriften til denne digge kyllingsuppen. Al startet The Soup Kitchen International som var inspirasjonen til den ikke ukjente «The soup Nazi» i Seinfelt. Al driver i dag en kjede av suppekjøkken under navnet «The Original Soup Man«.

til 7 personer

6 hele kyllinglår
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
2 sjalottløk
1,5 l vann
1 ts salt
1 gulrot

Fres sjalottløk, hvitløk og gulrot i en kjele med litt olivenolje i noen minutter. Ha i vann og  kok det hele opp. Legg kyllinglårene i gryten og la det koke i ca. 45 minutter. Når det er ferdig siler du av kraften, og tar bort skinn og bein fra kyllingen. Du må for all del ikke kaste kyllingkjøttet og kraften!

5 ss olivenolje
1 rød paprika
1 gul paprika
8 fedd hvitløk
2 dl rødvin
1 rød chili
1 rødløk
1 gulrot
1 ts chilipulver
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts malt kanel
3 dl bokstomater
1 boks brune bønner
3 store poteter
1 dl maiskorn
2 ss limejuice

Kok potetene i en egen kjele. Grovhakk rødløk, gulrot, paprika, rød chili og hvitløk og fres i en stor gryte med olivenolje i et par minutter. Ha i rødvinen og la koke inn noe. Ha i de tørre krydderne, bokstomatene, grovmost potet, brune bønner og maiskorn. Ha i ca. 6 dl av kraften fra kyllingen og kyllingkjøttet. Smak til med limejuice og salt. La koke i 10 minutter.

garnityr
creme fraiche
cheddar ost
ruccola
rødløk
4 egg

Ha den fyldige suppen i suppeskåler og ha over kokte og finhakket egg, rødløk, cheddar, ruccola og creme fraiche.

Engelgarten 2010

Marcel Deiss Engelgarten 2010. Åhh, Engelgarten er en så herlig vin, elegant og kompleks, frisk og oppløftende. Den mektige kyllingsuppen, som i seg selv var en høydare, ble ledsaget og løftet et hakk videre med denne vinen til. Glad er jeg for at jeg hadde en ekstra flaske liggende. Full klaff og i høyeste grad fornøyd med mat og vinvalget. Det er i skrivende stund kun 7 flasker igjen av denne vinen på bestillingsutvlaget, så vær rask! Er du ikke rask nok kan du fint bruke Kreydenweiss Wiebelsberg GC Riesling 2012, den er det mange av og den er en frisk og fyldig følgesvenn som du vil ha glede av både med og uten denne retten.

Jeg har også matchet Engelgarten til honninglasert laks og pasta med trøffelsaus, allsidig mat, allsidig vin.