Naked on Roller Skates 2014

NakedOnRolleskates 2014-

Det drar seg mot mot varmere tider, kanskje til og med naken på rulleskøyter! Eller kanskje ikke, men i alle fall med en flaske Naked on Roller Skates innen rekkevidde. Vinene til Some Young Punks har en morsom profil, men viktigst av alt er det gode viner som kommer fra den kanten.

Adelina Wines ble startet i 2002 av Colin McBryde og hans kone Jen Gardner, mens de i 2005 startet Some Young Punks i samarbeid med deres gode venn Nic Bourke. Fra disse selskapene produserer trekløveret flere serier med viner, TNT, The Pulp, Live and Rare og Adelina. Jen og Colin fokuserer på produksjonen av TNT og Live og Rare på Adelina Winery, mens Nic lager grunnlaget for Pulp vinene på vingården McLaren Vale, hvor han er ansatt som vinmaker.

Adelina Wines finner du i et av Australias eldste vinregioner, Clare Valley, som ligger ca. 2 timers kjøretur nord for Adelaide. Her eier de 4 hektar vinmarker med en blanding av Shiraz vinstokker som er 100 + år gammel og Grenache vinstokker som er 80 år gammel. Totalt produseres det 5000 flasker årlig på Adelina Wines. Some Young Punks eier ingen egne vinmarker og har heller ingen produksjonskjeller, alle druene kjøpes inn fra andre gårder de samarbeider tett med og bearbeides på Adelina. Den totale flaskeproduksjonen for Young Punks er 190 000 flasker årlig.

vinifikasjon
Druene kommer fra et utvalg av åtte vingårder i McLaren Vale, hvor jordsmonnet er svart sprukket leire over sandholdig leirjord og drueblandingen for vinen er 73% Shiraz og 27% Mataro. Druene destemmes og knuses, før fermentering i ca. 7 dager. Vinen lagres/modnes i 10 måneder, 85% i rustfritt og 15% på eldre 300 liters eikefat (Hogsheads).

smaksnotater
«Rulleskøytene» er en kraftig plugg med mye mørke frukter og en neve full av syrlighet. Kirsebær, vanilje, sort pepper? Jadda. 14,5% alkohol går ikke upåaktet hen, men det trekker ikke ned helhetsinntrykket. I det store og det hele er det en vin med gode og distinkte smaker som behager. Riktig temperatur for denne var på 16º C, og den var god nå, fersk, men kan med fordel lagres i opptil 8 år.

Kos deg med den til tapas, ribberester eller parmesanchips.

Naked on Roller Skates 2014

Adelina Wines

Some Young Punks