Kylling med sataysaus og nudlesalat


5 kyllingbryst
flytende honning
frisk koriander
1 frisk rød chili
1/2 hvitløksfedd
3 ss grov peanøttsmør
soyasaus
ingefær
1 lime

Ha koriander, chili, hvitløk, peanøttsmør, ingefær, soyasaus, revet limeskall og saften fra 1 lime, litt vann i en bolle og kjør med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Skjær kyllingen i passe biter og bland den sammen med sausen. La gjerne marinere over natten, eller minst 2 timer.

Ha kyllingen på stekespyd (husk å legge de i vann først hvis de er av tre), ha over litt olivenolje og salt. La spydene hvile over en dyp stekepanne, grilles høyt oppe i ovnen på 240° i ca 8-10 minutter, på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.

nudler
250 g eggnudler
100 g usaltet cashewnøtter
1/2 rødløk
1 frisk rødløk
1 bunt frisk koriander
2 ss soyasaus
1 ss olivenolje
1 lime
1 ts sesamolje
1 ts fiskesaus
1 ts flytende honning
vann

Kok opp vann og la nudlene trekke i 6-7 minutter. Knus cashewnøttene med en kjevle og rist de i en panne på svak varme. Pass på å vende de med jevne mellomrom. Skrell rødløken, fjern stilk og frø fra chilien, stilkene fra korianderen og ha det sammen med soyasaus, olivenolje, limesaft, sesamolje og fiskesaus og kjør med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Sil av vannet fra nudlene og ha i en serveringsbolle. Skru opp varmen på stekeplaten og ha honning over cashewnøttene mens du blander godt. Hell over nudlene og ha i korianderblandingen og rør alt godt sammen.

Drikkeforslag; Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2010/2011