Kalvegryte

1 kg mørt kalvekjøtt
3 ss olivenolje
3 ss rødvinseddik
1 dl rødvin
2 ss tomatpurè
3 laurbærblader
1 kvast rosmarin
1 kanelstang
9 dl vann
8 stk småløk
2 ss brunt sukker
nykvernet pepper
salt

Skjær kjøttet i store terninger. Ha olivenoljen i en jerngryte og brun kjøttet. Ta det ut og la det hvile mens du har rødvinseddiken i gryten og lar det koke inn. Ha i rødvin, tomatpurè, laurbærbladene, rosmarin, kanelstang og vann. La det småkoke i 30 min. Ha kjøttet i i 15 min, ta det så ut igjen og la det hvile mens du skreller løken.

Varm opp en stekepanne med olje og litt smør og stek løkene på middels varme i ca 15 min. Pass på å røre i løken underveis:)

Ha i kjøttet og løken og dryss sukkeret over. Ha på lokk og la det småkoke i nye 15 min.

Server med grov potetstappe og grønnsaker.

Drikkeforslag: Massolino Barbera d’Alba Gisep 2008