Massolino Barbera d’Alba Gisep 2008

Av Barbera d`Alba viner er dette en av de aller beste.

Denne vinen har masser av kropp, sjel og frukt. Deilig myk og mørk inngang, lett saftig, sort pepper, kirsebær, moreller, undertoner av lakris, vanilje. Selv om det er mye eik, balanseres den fint. Bløte tanniner, sitter veldig lenge.

Massolino holder til i byen Serralunga d’Alba i Langhe. Her, i hjertet av Barolo produserer de 120 000 flasker i året på 23 hektar vinmark.  Markene ligger godt beskyttet for vinder og stormer av omkringliggende fjellrygger, noe som gir stabile vekstforhold for druene.

Denne vinen får 5-7 dager maserasjon i rustfritt stål, før den lagres i 18mnd på barriques laget av Allier eik og 6 måneders flaskemodning.

Winespectator har gitt denne 90 poeng.

Passer bra til; Sopprisotto,  kalvegryte og tapas.

DN.no

Aperitif.no

Massolino.it

Massolino Barbera d’Alba Gisep 2008

andre viner fra Massolino på vinmonopolet;
Massolino Barolo 2005
Massolino Barolo Margheria 2005
Massolino Barolo Margheria 2006
Massolino Vigna Rionda Barolo Riserva 2005