Sopprisotto med parmesan

3 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss solsikkeolje
3 dl risottoris
1,2 l kyllingkraft
2 ss godt smør
2 ss extra virgin olivenolje
4 ss revet fersk parmesan
2 ss finhakket bladpersille
salt og nykvernet pepper
2 ss klaret smør
30 g kantareller
30 g steinsopp

Finhakk sjalottløk og hvitløk, sauter løkene blanke i oljen og ha i risottorisen. La risen trekke til seg litt av oljen og tilsett deretter kokende kyllingkraft litt etter litt under stadig omrøring. La risen trekke til seg det meste av kraften før du tilsetter mer. Koketiden skal være omlag 15min. og da skal det meste av kraften være kommet i. La risottoen hvile i noen minutter mens du har klaret smør i en panne og steker soppene gylne. Rør deretter inn kaldt smør og olivenolje i risottoen, og tilsett finrevet parmesan. Til slutt tilsettes baldpersille, stekt sopp, ferske reker, salt og pepper.