Søtpotetsuppe

Soetpotetsuppe

Dæggern, dette var en god suppe. Sødmefull, lett spicy, frisk, fyldig og mettende! En stor mat- og vinopplevelse. Suppen ble servert til middag i går, tirsdag, som vi ble sittende i 3 timer og nyte.

til 4 personer

1 kg søtpoteter
1 ss peanøttolje
1 stor rød chili
2 ts spisskummin
2 ss fersk ingefær
1 stor stang sitrongress
4 dl grønnsakskraft
1 boks kokosmelk
1 ss brunt sukker
1 bunt koriander

Skjær bort skallet på søtpotetene, kutt resten i passende store terninger og kok de møre i en gryte med litt salt i vannet. Hell av vannet og la de dampe av seg.
Varm oljen i en wok, eller sausepanne. Ha i ferskrevet ingefær, støtt spisskummen, finhakket chili og sitrongress. La blandingen surre i 3 minutter på medium-svak varme.

Kjør krydderblandingen sammen med søtpotetene og litt av grønnsaksraften i en foodprosessor, til en fin jevn blanding. Hell over i woken eller sausepannen. Ha i resten av grønnsakskraften, kokosmelken og sukkeret. Rør i suppen til den koker, skru ned varmen og la den stå og småkoke i 4-5 minutter.

Hell suppen over i suppetallerkner og pynt med finkuttet koriander og chili.

foto: puteljen.blogspot.com

Vinfølget her ble Keller Rieslaner Spätlese 2011. En vin som pent takler den lett krydrede og fyldige maten. Den hadde en nydelig sødme, løftet fint opp av en utrolig fin friskhet og mineralitet. Servert med en temperatur på 11° C, var den perfekt til å nytes til maten. Både vinen og suppen stod seg veldig godt alene, men sammen ble det dobbel glede!