Indisk kyllingsuppe

Oppskriften til denne retten har jeg fått av en god venn og trofast leser, Marius Søbye. Kun små endringer er gjort. En herlig rett som sammen med vinvalget gav en ultimat mat og vin-opplevelsen.Indisk kyllingsuppe

1 hel kylling
15 økologiske rå, scampi
10 hele pepper
2 l vann
salt

Tørk av kyllingen og del den i 4-6 deler og legg alt sammen i kokende vann. Fjern eventuelt skum fra overflaten, ha i salt og pepper og la koke under lokk i 20 min. Legg rekene, med skall, i gryten i 2 min. Ta de ut igjen og la de avkjøle. Når de er kjølnet noe kan du rense de og legge skallet tilbake i gryten igjen. Kok i nye 15 min.

5 sjalottløk
6-7 macadamianøtter
4 fedd hvitløk
3 cm frisk ingefær
2 ts chillipulver
2 ts gurkemeie
0,5 dl soyasaus
1 dl solsikkeolje
1 pose bønnespirer

Mens kyllingen koker kan du kjøre macadamianøttene, løk, hvitløk, og ingefær til pure i en kjøkkenmaskin. Tilsett gurkemeie og chillipulver og bland godt. Sil av kokekraften og ta ut kyllingen for å la den kjølne litt. Rens kyllingen for bein og skinn, og skjær kjøttet i fine strimler.

Varm oljen i en kasserolle. Ha i krydderpasten og stek mens du rører noen minutter. Rør så inn ca 3 dl av kokekraften og soyasaus, og ha i alt kyllingkjøttet. La suppen trekke i 10 min. Tilsett 9 dl kokekraft og la suppen trekke i enda 10 min. Puh!

Helt til slutt skal bønnespirene i, trekk i nye 3 min og legg i de hakkede scampiene. Nå(!) er det klart….nesten.

1 stor potetHohenmorgen 2011
1 dl klaret smør

Vask en potet og kok den til den er mør, la den dampe av seg og kjølne noe. Skjær den i tynne skiver og stek i klaret smør, til de er gyldne og sprø. La de renne av seg på bakepapir. Pynt suppen med potetskivene før servering.

Noen ganger når man lager en rett og setter vin til den, treffer en gjerne ganske bra, men denne gangen traff jeg så det suste! Det ble mye smatting og godlyder fra min kant gjennom 4 porsjoner til en flaske Riesling av produsenten Bassermann-Jordan. Vinen heter Hohenmorgen Riesling Grosses Gewächs 2011 og du finner denne spesifike årgangen på taxfreebutikken på Gardermoen til 259.- kr.

Et rimeligere alternativ kan være Bassermann-Jordan Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Kabinett Trocken 2009.