Flick Morstein Riesling Trocken 2009

Flick Morstein 2010 ws

Familien Flick har drevet med vinproduksjon siden 1600-tallet, men det er med den unge garde, Alexander Flick (29) og hans søster Katharina bak roret at vinene er blitt mer tilgjengelige. Siden Alexander tok over driften i 2008 har Flick sine viner blitt bedre, friskere og syrligere enn de som ble laget i forrige generasjon. Alexander har utdannelse fra Geisenheim, og har som mange unge vinmakere i dag hatt praksisperioder på forskjellige vinhus rundt om i verden. Blandt annet hos Fritz Allendorf i Rheingau, The Crossings Estate in New Zealand. Tokyo, Australia og California ble også besøkt. Nye impulser og utvidet horisont har vist seg å gjøre godt i denne tradisjonelle familiebedriften.

Weingut Winzerfamilie Flick holder til i byen Bechtolsheim i Reinhessen, en halvtimes kjøretur fra Wiesbaden. Her produserer de 170 000 flasker per år på 21 hektar vinmarker. Morstein Riesling, Herrgottspfad Riesling og Alexander Chardonnay er deres signaturviner. Hovedvekten av druetypene som dyrkes på gården er Riesling, Silvaner og Pinot Noir.

Flick-Kellermeister_2
Alexander og Katharina Flick.
foto: Weingut Flick ©

Etter en selektiv innhøsting av druene for hånd får de skinnkontakt i 24 timer, hvor mosten deretter får hvile i 24 timer frem til de naturlige gjærsoppene sparker i gang fermenteringen som vanligvis varer i 4-6 uker. Vinen blir liggende på bunnfall i 9 måneder før tapping på flaske i juni. Vinen slippes i September, men det anbefales å lagre vinen 1 år før konsum.

Alle hvite viner bortsett fra Alexander Chardonnay gjæres og lagres i rustfritt stål. De røde vinene lagres i Barriques (225 liter), Pinot Noir i 500 liters fat. Nye franske eiketønner brukes kun for Pinot blanc og Chardonnay. Druene høstes for hånd, gjerne opptil tre ganger for å få den beste fruktkvalitet, forlenge modningsperioden og minimere botrytis.

Flick-Herrgottspfad_2
Vinmarken Herrgottspfad
foto: Weingut Flick ©

2009 og 2011 årgangene var begge preget av en lang vekstsesong og en tidlig innhøsting. 2011 var varmere enn 2009, som førte til en kraftigere, men litt mindre balansert vin. Mens 2009 er kjent som en velbalansert vin med en dyp mineralitet, er 2011 årgangen mer på den fruktige siden. Begge vinene drikkes best unge, 2009 årgangen innen 2015 og 2011 årgangen innen 2016. De beste årgangene av denne vinen er så lang 2001, 2005, 2007, 2009, 2011 og 2012 (som snart kommer på markedet).

Morstein Riesling 2009 har en enorm mineralitet, med fersken, mango og søte epler på duft. Frukten er presis og klar med flott mineralitet og konsentrasjon og smaker av honningmelon, fersken og røde epler. Balansert syre, presis og god lengde. En vin å bli glad i. Den ble smakt til både fiskesuppe og nyfisket, kokt makrell med nypoteter, agurksalat og rømme. Enkelt og ubeskrivelig godt, både mat og vin. Den vil ellers passe godt til grillet kveite.

Vinene til Flick har så langt kun vært tilgjengelig i spesialbutikk og restaurantbransjen, det er derfor godt å se at vinene deres nå er tilgjengelige på bestillingsutvalget.

Weingut Winzerfamilie Flick

Flick Morstein Riesling Trocken 2011