Fanny Sabre Volnay 2012

Fanny Sabre Volnay 2012-2

Jeg oppdaget Fanny Sabres Fanny Sabre Bourgogne Blanc 2013, i fjor høst. Vinen gjorde et sterkt inntrykk og smakene fra den sitter fremdeles godt i hukommelsen. Når jeg nå også har smakt hennes Volnay er jeg overbevist om at vinene hennes ikke bare individuelt er gode, men at hun også lager viner med karakter og egenart.

Fanny Sabre er bare 30 år gammel, men på tross av sin unge alder er hun allerede en respektert produsent i Burgund. Hun måtte Allerede i år 2000 måtte hun ta over driften av gården da faren hennes gikk bort. Frem til 2008 fikk hun god hjelp av hennes mor og Phillipe Pacalet, men fra da av har hun stått på egne ben. Alt arbeidet på den 4,5 hektar store gården drives etter organiske prinsipper, det produseres 30 000 flasker vin i året, hvorav 50% eksporteres. Av Volnay vinen produseres det kun 1800 flasker.

Med over 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appelasjoner, samt at hun driver en liten kafe og romutleie i Pommard har hun hendene fulle.

Pommard et Volnay-1
Utsikt over Pommard et Volnay
foto © Fanny Sabre

vinifikasjon
Druene kommer fra 2 parseller i Volnay hvor jordsmonnet har høy andel mergel, noe leire og kalk. Druene presses i pneumatiske presser, og vinen spontangjærer i store klassiske fat før de modnes i 15 måneder på 500 liters eikefat (30% nye). Vinene tappes ufiltrert.

smaksnotater
Elegant, kjølig smak av sursøte kirsebær. Smaker som får deg til å føle det som en dans på roser, lett og ledig, med en fin tyngde i bunn, litt krydder som avsluttes med fine smaker av jordbær og bringebær.  Delikat og saftig i munnen med svært flott munnfølelse, konsentrasjon og lengde.  Lagres fint i 12-13 år til. Drikkes den nå har den best av å være temperert til 15-16° C.

Vinen gikk veldig godt til stekt scampi med ris og kjøttkraft til, men vil også gå godt til kylling cacciatore eller lammestek i erter.

Wineterroirs on Domaine Fanny Sabre

Fanny Sabre Volnay 2012

LesVins De Fanny Sabre