Domaine de la Croix Senaillet Saint-Vèran En Pommards 2016

Jeg har smakt tidligere årganger av denne og de har vært jevnt gode, men 2016 årgangen synes jeg så langt er den beste. Et relativt langt navn på vinen til tross, dette er en god kosevin som er pent priset.

–  –  –

Domain de La Croix ble grunnlagt i 1882 og ligger i sør Burgund, ved den lille landsbyen Davayé i hjertet av Mâconnais Cru-området, en 10 minutters kjøretur fra Macon eller 1 times kjøretur nord for Lyon. Familiebedriften ble startet av Maurice Martin som overtok gården i 1969, mens det er hans sønner Richard and Stéphane Martin som har drevet gården siden 1992. Eiendommen er i dag på totalt 180 hektar mens 100 hektar er vinmarker med en produksjon på 500 000 flasker vin i året. Vinmarkene ligger vakkert til rundt Davayè og jordsmonnet består av kalkstein og marl i bakker med opptil 30% helning og vinranker som i gjennomsnitt er 30 år gamle. Siden 2006 er all produksjon i vinmarkene organisk sertifisert.

La Roche de Solutré, foto © Fernand Metzger

vinifikasjon
Druematerialet er 100% chardonnay. Drueklasene destemmes og presses langsomt med pneumatisk presse. 50% av vinen gjæres sakte i rustfrie ståltanker og 50% på eikefat, med malolaktisk gjæring og får 8 måneders lagring før vinen blandes og tappes på flaske.

smaksnotater
Frisk og fin med en lett fylde i frukten, med leskende smaker av modne epler, aprikos, hvit pepper og et ørlite preg av fat i bakgrunnen. Behagelig og tørr sak som drikker godt temperert til 10-12° C. Kan lagres i 8-10 år.

Drikk gjerne vinen til krabberisotto eller laksetartar med mango og avokadosalsa.

Domaine de la Croix Senaillet Saint-Vèran En Pommards 2016

Domaine de la Croix