Krabberisotto

Risotto med krabbe-1

Krabberisotto med fennikel, sitron og basilikum viste seg å være en svært god og relativt kjapp middag å lage sånn midtveis i uken. Vinen var allerede bestemt, en Mersault fra Matrot, og etter en kjapp gjennomgang i Jamie Oliver sin app, «20 minute meals«, fant jeg denne enkle, men superdigge krabberisottoen.

til 2 (+) personer

300 g krabbekjøtt
300 g arborio risottoris
Planeta olivenolje
7 dl kyllingkraft
1 neve basilikum
1 stangselleri
2 dl hvitvin
1 fennikel
1 liten løk
1/2 sitron
parmesan
pepper
salt
smør

Ha en klunk olivenolje i en sausepanne og sett den på medium varme på komfyren. Grovkutt løk, 1 blad (med stilk) fra fennikelen og en stang fra selleribunten. Ha alt i pannen sammen med litt smør mens du rører jevnlig til det blir mykt. Ha hvitvinen i og la det koke inn noe. Da er det dags med å ha i risen og 1/3 av kyllingkraften. La det koke inn, fremdeles på medium varme, mens du rører av og til. Etterhvert som kraften trekker inn i risen, heller du på mer kraft, helt til alt er kokt inn og risen er al dente.

Skrap krabbekjøttet ut av klørne og ha i risen. Bland godt før du har i en god klunk av olivenoljen og saften av sitronen. Til slutt rasper du en god neve med parmesan, bland godt sammen. Blir risottoen litt for tørr kan du ha i litt kokt vann. Smak til med salt og pepper.

Til garnityr finkutter du resten av fennikelen med en mandolin og har det sammen med basilikumbladene i en bolle ved siden av. Bland det litt sammen og ha over litt olivenolje.

Matrot Mersault 2013-1

Matrot Meursault 2013 er en supergod vin laget på 100% Chardonnay. Den har flotte fyldige smaker med smør, sitrus og balanserte fattoner. Akkurat smakene av smør og fat balanserte godt mot fylden i risottoen, mens sitrus tonene i vinen løftet frem retten og avrundet smakene på en god måte. Et meget godt måltid som hadde det beste følge i denne vinen. Server vinen temperert til 13-14° C.