Camp Zinfandel 2016

Under paraplyen Hobo Wines har Kenny Likitprakong også laget denne flotte Zinfandellen, som du ikke bør slippe under radaren din. En super deilig, slank og elegant vin med en gjenkjennbar tyngde av mørke bær i bakgrunnen.

–  –  –

Hobo Wines er en liten familie-eid og drevet vingård som holder til i Sonoma, California, omtrent en times kjøretur nord for San Fransisco. Vinmaker, Kenny Likitprakong, har laget viner her siden 2002 under merkelappen Hobo. I 2008 kom Ghostwriter til, så Folk Machine i 2010 og Camp i 2011. Folk Machine er den eksperiementelle delen av driften, vinene og etikettene skal gjenspeile lekenhet og kreativitet. Hobo Wines eier i dag 10 hektar vinmarker, men kjøper inn omlag 3 ganger så mye druer fra andre produsenter. 80% av markene er under sertifisert organisk og biodynamisk drift og produksjonen er på 300 000 flasker årlig i tillegg til endel fat som selges til barer og restauranter.

Å lage vin kan trygt sies å ha vært naturlig for Kenny fra barnsben av. Faren hans jobbet nemlig for vingården Domain St. George i California helt siden Kenny ble født. Senere jobbet Kenny for et vinmarkedsføringsfirma i San Francisco og ble mer interessert i vin, før han dro til UC Davis for å studere vindyrking. De forskjellige vinmerkene de produserer har alle en historisk betydning. Navnet Hobo for eksempel er en hyllest til de hjemløse omstreiferne som reiste rundt i Amerika på begynnelsen av 1900 tallet. Banyan er oppkalt etter fikentreet som blant annet er nasjonaltreet i India og har en spesiell åndelig betydning i Thailand. Folk Machine er en hyllest til Woodie Guthrie og MakeWork er et noe kynisk syn på vinfremstilling og over-betydning det er gitt i visse kretser. Bokstavelig talt er MakeWork arbeid som den amerikanske regjeringen opprettet for å holde folk opptatt og for å stimulere økonomien.

Arbeid under innhøstningen i kjelleren til Hobo Wines. foto © Hobo Wines

vinifikasjon
Camp er en blend av 91% Zinfandel og 9% Petite Sirah som er plukket samme dag fra Ceja Vineyard i Sonoma Valley og fermenterer sammen i 2 uker i små, rustfrie, ståltanker med naturlig gjæring. Vinen modnes i 9 måneder på en kombinasjon av eldre franske og amerikanske eikefat. Kenny bruker noe Petite Syrah i alle sine Zinfandel, han liker kompleksiteten og strukturen den tilfører vinen.

smaksnotater
Det er ikke vanskelig å like denne pent balanserte lille kraftpluggen som har en leskende fyldig og frisk smak av bjørnebær, blåbær, plommer og sort pepper med et lett fatpreg og et fint tanninsk bitt, tørr, lett og frisk avslutning. Det er en ung vin som smaker utmerket nå men vil samtidig ha godt av å bli lagret i noen år. Drikkes temperert til 16° C.

Den leskende fylden i vinen vil gå kjempegodt til pulled pork eller ovnstekt svinenakke. Nam!

Camp Zinfandel 2016

Hobo Wines