Weingut Kruger-Rumpf

Georgs hender

Turen går opp langs Rhinen fra Mainz, vi skal til Kruger-Rumpfs vingård i Münster-Sarmsheim, Nahe (8/10).

Stefan og Georg Rumpf tar imot oss på tampen av årets innhøstning. Georg er en energisk og jordnær person som i 2004 overtok ansvaret på gården fra faren, Stefan, som startet gården i 1984. Georg har det daglige ansvaret, men far og sønn tar alle beslutningene sammen.

Georg Kruger Rumpf

Georg skulle egentlig bli tannlege, men under studiene fikk han beskjed om at faren hadde skadet seg. Da han dro hjem for å hjelpe faren på gården bestemte Georg seg allikevel for å gå inn i familienbedriften. Fra 2004 og frem til 2008 gjorde han ferdig studiene mens han også hadde ansvaret for gården.

Georg har fått oppleve, som også Konstantin Guntrum på Weingut Guntrum, at når de står overfor vanskelige valg et år, hvor stor fordel det er å drive gård gjennom flere generasjoner. Ved flere anledninger har de hatt ubetalelig hjelp i å kunne rådgi seg med foreldre eller besteforeldre som med sin erfaring flere ganger har bidratt til å hjelpe den yngre garde til å ta de riktige beslutningene.

Gården har egne marker på 25 hekta, men de kjøper i tillegg inn 1,5 ha druer fra en nabogård. 180 000 flasker produsert pr år. Gården er en del av VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter mao: Pradikat Wine Estates) siden 1992.

Georgs mor, Cornelia, driver en utmerket restaurant i tilknytning til vingården, hvor man får nydelig tysk mat til deres egenproduserte viner.

Årets innhøstningen startet 2 til 3 uker tidligere enn tidligere år. Noen av druene ble plukket i to omganger, mens mesteparten ble plukket i tredje og siste omgang. Kvaliteten på Pinot druene er perfekt.  Både syrenivå, Ph verdiene og sukkernivået bekrefter dette. Siden mesteparten av vinen holder på å fermentere er det vanskelig å si hvor bra resten av årets viner vil bli, men så langt ser det veldig bra ut.

Kruger-Rumpf Riesling Schiefer Trocken 2010.
En fruktig og god hvitvin. Smak av melon, eple og pære. Fin mineralitet og god lengde. Kvalitetene i denne vinen kom virkelig til sin rett med den gode potetsuppen vi ble servert.

Kruger-Rumpf Dautenplänser Riesling Feinherb 2010. Nydelig fruktig hvitvin som nærmest eksploderer i munnen. Veldig fruktig smak av fersken og melon med frisk syre og en lett sødme som sitter lenge.

Kruger-Rumpf, Schiefer2010


Vinofil.no

Aperitif.no

Kruger-Rumpf

Disse vinene finnes på vinmonopolet;
Kruger-Rumpf Dautenplanzer Riesling 2005
Kruger-Rumpf Münsterer Pittersberg Silverkapsel Riesling Kabinett Trocken 2007
Kruger-Rumpf Pittersberg Riesling Grosses Gewächs 2005