Tiramisu

til 8 personer

Start med sukkerbunnen, når den avkjøles kan du lage espressoblandingen før du går løs på mascarponekremen.

sukkerbunn
2 eggeplommer
125g melis
3 eggehviter
2 ss sukker
100g hvetemel

Pisk eggeplommene med 3ss av melisen til en luftig eggedosis. Pisk eggehvitene til skum. Ha sukkeret over. Bland eggehvite og mel i eggedosisen, litt om gangen. Smør røren tynt utover en stekeplate med bakepapir. Ha resten av melisen over røren og stek på 180° i 14 minutter. Ta ut og kjøl ned. Når avkjølt, stikk ut 8 stk sukkerbunn med et glass.

espressoblanding
1,5 dl espresso
75ml amaretto (mandellikør)

Lag espresso og la den avkjøles. Bland inn amarettolikøren

mascarponekrem
3 egg
100g sukker
1 vaniljestang
400g mascarponeost
1 ts salt

Pisk eggeplommene med vaniljefrø og halvparten av sukkereti en bolle over et vannbad, i ca 5 minutter til den får en tykk konsistens. Vannet må ikke koke. Ta eggedosisen ut av vannet når klar. Vend inn mascarponeosten i eggedosisen.

Pisk eggehviten, sukker og salt til det blir stivt. Vend eggehviten forsiktig inn i mascarponeblandingen.

Fyll mascarponekrem til midten av glassene, legg en av de runde sukkerbunn-bitene ned i glasset. Hell over 2 ss av espressoblandingen, ha på mer mascarponekrem og sett i kjøleskapet ca en times tid før servering. Dryss kakaopulver over desserten som pynt.


Allram Grüner Veltliner Eiswein 2008
er en veldig søt dessertvin, men samtidig med friske smaker av mango, fersken og mandariner, og en lang frisk avslutning. Den balanserte den tunge tiramisu-desserten på en flott måte.