Skrei med baconsmør

Etter en påske med mye lammekjøtt er det godt med et stykke fersk skrei! Jeg serverte det som forrett, men det kunne like godt ha gått som hovedrett for det var ikke lett å stoppe spise! Med en god Chardonnay i glasset ble måltidet fullendt!

–  –  –

til 4 personer

800 g skrei
150 g bacon
nøytral olje
frisk timian
200 g smør
maldonsalt
nykvernet pepper

Del skreien i porsjonsstykker, strø over litt maldonsalt, nykvernet pepper og la fisken hvile litt mens du bruner smøret forsiktig i en panne og kutter opp baconet i små terninger. Stek baconbitene til de er pent brunet og legg over i det brunede smøret. Hold varm.

1 pakke grønnkål
1830 hvit balsamico
3 ss druekjerneolje
maldonsalt

grønnkål
Forvarm en stekepanne. Riv av de ruflete kantene på grønnkålen, bland sammen med 2 ss druekjerneolje og krydre med litt maldonsalt. Grill det hele over medium varme, snu hele tiden på kålen til den begynner å bli sort i kantene (3 til 5 minutter). Legg på en tallerken og spray litt hvit balsamico over.

Helt til slutt legger du fiskestykkene med skinnsiden ned på en stekepanne, på middels sterk varme, i 4-5 minutter. Snu fiskestykkene og gi de toppen 2 minutter på motsatt side. Server straks!

Rolet Arbois Chardonnay 2014 fra Jura er en lett Chardonnay med en elegant, underliggende og kremet fylde, som kler denne retten veldig fint. Smakene av nøtter, honning og sopp harmonerer lett og elegant med det brunete smøret, de salte baconbitene og lar smaken av skreien komme til sin rett. Vinen er også akkurat passe frisk til å løfte retten og gi den litt mer dybde. En kombinasjon jeg gleder meg til å prøve igjen.