Weingut Siener

Bilder fra et besøk hos Weingut Siener i Tyskland, august 2013.

Weingut Siener.
Birkweiler, Pfalz.
Peter Siena i Kastanienbusch.
Rotliegend jordsmonn.
Kastanienbusch.
11 år gamle marker, med Rotliegend jordsmonn.
Utsikt fra Taschberg mot Birkweiler.
Nyplanting i Birkweiler Taschberg.
Plantet i terrasser.
De eldste vinrankene i Kastanienbusch.
58 år gamle ranker.
Vinranker i Kastanienbusch.
Riesling druer i Kastanienbusch.
Vinranker i Kastanienbusch.
Peter Siena i Kastanienbusch.
Rieslingdruer.
Utsikt fra Mandelberg mot Birkweiler.
Jordsmonnet her er Kalkstein.
Weingut Sieners viner.

 

Weingut Siener holder til i Birkweiler langs den berømte Weinstrasse. Her har Peter Siener en fin liten vingård, med restaurant og et stort uteområde hvor de lokale menneskene møtes ofte. Peter har per i dag 12,5 hektar marker, men får allerede neste år to hektar til. Den årlige produksjonen er 80 000 flasker vin. De eldste vinstokkene på gården er 58 år gammel og alle vinmarkene til Statewines (Erste und Beste Lagenweine) er eldre enn 20 år. Kastanienbusch regnes for å være en av de bedre jordsmonnene i den sørlige delen av Winestrasse. Navnet kommer fra de mange kastanjetrærne som vokser og trives i det milde klimaet her.

De beste årgangene for Siener er regnet for å være; 2004, 2008 og 2012.

Hvitvin
Gutswein: Fermenteres med naturlig gjær i ståltanker. Lagres på lees til mars før flaskelagring. Med unntak av Riesling Rotliegend, som lagres til august. Det høstes maks 7500 liter per hektar av denne.
Erste Lage: Fermenteres i naturlig gjær i ståltanker. Lagres på lees til august før flaskelagring. Selge i september . Det høstes maks 5500 liter per ehktar .
Beste Lage: Fermetation med naturlig gjær i stål og eik. Lagres på lees til august før flaskelagring. Selges i Desember. Det høstes maks 3000 liter per hektar av denne.

Rødvin
Gutswein: Fermenteres i naturlig gjær. Lagres i stål og eik i minimum ett år. Det høstes maks 7000 liter per hektar .
Erste Lage: Fermenteres i naturlig gjær. Lagres på eikefat (50% nye og 50% gamle eikefat) i minimum 15 måneder. Tappes uten filtrering. Det høstes maks 4500 liter per hektar.
Beste Lage: Fermenteres i naturlig gjær. Lagres på nye eikefat i minimum 12 måneder. Tappes uten filtrering. Lagres i minimum seks måneder på flaske. Det høstes maks 2500 liter per hektar av denne.

Weingut Siener Infofilm

Weingut Siener

Sieners viner på Vinmonopolet:
Siener Spätburgunder no 1 2010
Siener Riesling Rotliegend 2010
Siener Schiefer Rsl. Kastanienbusch 2010
Siener Taschberg Rsl Kastanienbusch 2010