Pai med bacon og spinat

Pai

Denne paien er det kona som skal ha æren for å ha laget, en fantastisk sunn og god pai. Den ble fortært sist helg på en dag som ga lovnader om en snarlig sommer.

bunn
150 g meierismør
3 dl hvetemel
2 ss vann

Bland romtemperert smør, hvetemel og vann sammen og elt med hendene til en fast og fin deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 225° C. Ta ut deigen og kjevle den til en rundt leiv og form inn i en smurt paiform, og prikk bunnen av deigen med en gaffel. Sett paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter før den tas ut og avkjøles.

fyll
1 pakke bacon
250 g spinat, helst fersk
2 ss smør til steking
1 beger cottage cheese
3 egg
1 løk
1 ts salt
¼ ts pepper
1 dl lettmelk
1 ts gurkemeie
1 dl hvitost

Kutt baconet i biter og stek i en stekepanne på medium varme. Legg baconet over på en tallerken. Rens og hakk løken og stek den i stekepannen med litt smør. Skyll den ferske spinaten i kaldt vann, og tørk av før du har den i stekepannen sammen med løken. La spinaten steke til den faller litt sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper. Ha spinatblandingen i paiskallet.

Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Ha dette over spinatblandingen, og avslutt ved å la revet ost dekke over det hele.
Stek paien i nedre del av ovnen i 30-40 minutter på 200° C. Når paien er fin og gyllen er den ferdig.

Server med friske tomater, salat, avocado og et stort glass kaldt vann til.