Bernaisesaus

1/2 finhakket banan-sjalottløk 1 ts estragon 2 ss hvithvinseddik 3 eggeplommer 3 ss vann 150 g smør, romtemperert hvitt pepper og salt. Fres opp løk, krydder og eddik i en kjele til nesten all væske er kokt inn. Sett kjelen over et kokende vannbad og visp inn eggeplommer og vann. Visp kraftig til…

Les mer


Rødvinssaus

70 gr sukker (smeltes til karamell) 2 dl rødvinseddik 5 dl kalkunkraft 3 stk sjalottløk (grovhakket) 1 fl rødvin Smelt sukker og tilsett rødvinseddik. Sleng i sjalottløk og rødvin. Kok inn til ca. halvparten. Bland det hele med kraften og kok ned til ønsket tykkelse. Deretter siles den. Sausen…

Les mer


Tomatsaus

2 hvitløksbåter 2 ss olivenolje 1 liten tørket chili, knust 2 ts tørket oregano 3 bokser italienske plommetomater (à 400g) 1 ss rødvinseddik 1 neve basilikum grovhakket salt og nymalt pepper 2-3 ss xtra vergine olivenolje Stek hvitløken forsiktig i olivenolje i en gryte. Ha i chili, oregano og…

Les mer


Kaffe & sjokoladesaus

50 g sukker 1,5dl balsamico-eddik 2 sjalottløk 1 fedd hvitløk 1 klype fersk timian 2 dl oksekraft 50 g sjokolade 1 enkel espresso 100 g setersmør Karamelliser sukker i en kjele og hell balsamicoen over. Tilsett grovkuttet sjalottløk, hvitløk og timian. Kokes til en sirup. Hell kraften over og kok…

Les mer


Brun ølsaus

100g smør 2 ss hvetemel 3 dl fløte 3 dl viltkraft 20 enebær 7 brunostskiver (G35) 3 dl bokk- eller jule-øl sukkerkulør salt og pepper Bland opp vanlig brun fløtesaus. Brun smøret, ha i mel og fløte. Kok inn med 3 dl viltkraft. Ha i enebær, brunost og øl. Ha i noen dråper sukkerkulør for fargen.…

Les mer