Kyllingsuppe

kyllingsuppe_ws1

Eivind Ell har nok en gang bidratt med en super oppskrift, denne gang på kyllingsuppe, som han har laget på frihånd. Det er bare å følge oppskriften, så får du en deilig, medium sterk, suppe å kose deg med en regntung dag for eksempel.

til 4 personer

4 kyllingbryst
2 bokser kokosmelk
1 chilli
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 godt stykke ingefær
1 stang sitrongress
6 dl kyllingkraft
(evnt. buljongterning)
1 liten blomkål
2 gulrøtter
1 vårløk
2 lime
currypulver
pepper
salt

Kutt kyllingen i passe store biter, og skvis godt med lime over. Del gulrøttene i fine, tynne staver og blomkålen i små buketter. Vårløken vaskes og kuttes fint.

Skjær løken i skiver, kutt chilli, ingefær og hvitløk fint. Ha litt olje i en panne og fres til løken er myk. Ha i kraft/buljong, grovkuttet sitrongress, og la det stå og småkoke i 15-20 minutter.

Stek kyllingen på høy varme i en stekepanne med currypulver. Når kyllingbitene er brunet på begge sider, tar du de ut og lar de hvile på en tallerken. Ha kokosmelk på pannen og kok ut, før du heller alt over i suppen. Hvis kyllingen stekes i flere omganger gjør du det på samme måte, med å koke ut panna hver gang.

Noen få minutter før servering hiver du opp i blomkålen, kyllingen og smaker til suppen med lime, salt og pepper.

Før servering legger du gulrøttene i bunnen av suppeskålene, de er så tynne at de egentlig ikke trenger mer koking enn det lille de får når den varme suppen helles over. Strø til slutt vårløk på toppen.

Bott Geyl les Elements 2011-1

Til denne retten smakte jeg Bott-Geyl Les Éléments Gewurztraminer 2011 og Ostertag Muenchberg Grand Cru Riesling 2011. Muenchbergeren er en flott vin som jeg var sikker på skulle passe til denne retten, men det viste seg at den ble noe tam. Derimot gikk Gewurztramineren fra Alsace superfint til. Vinen har en fet og sødmefull smak av epler, lichi og tropiske frukter, med en fin lengde. Sødmen i vinen gikk utmerket til fylden og kraften i suppen, samtidig ga vinen det lille ekstra piffen som gjorde suppen friskere og måltidet komplett.