Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Spätlese 2007

Koehler-Ruprecht er en av topp- produsentene i Pfalz. I byen Kallstadt, 30 minutters kjøretur vest for Mannheim har Ruprecht 10,5 hektar vinmarker og produserer cirka 80 000 flasker hvert år. Vinrankene er fra 15-18 år gamle, hvor hoveddelen består av Riesling (56%), Spätburgunder (19%), Weissburgunder (7% ), Chardonnay (3%), Grauburgunder (3%). Jorden består av kalkstein, sandete leirjord og delvis med grus.

Toppvinmarken, Kallstadter Saumagen, ligger med sydvendte heng på et gammelt kalksteinsbrudd fra romertiden. Innhøstingen foregår senere enn noe annet sted i Pfalz, og avkastningen er redusert til en tredjedel av gjennomsnittet i regionen. Denne Spätlesen fermenterer 3-4 måneder, og lagres 7 mnd på 1600 liters tyske eikefat, og hviler på bunnfallet. Deretter tappes den på flaske og får 6 nye måneder før den kommer for salg. Vinene trenger tid til å utvikle hele sitt potensiale og har en enorm lagringskraft.

Denne Spätlesen er ennå ung, og kan som mange andre av Ruprechts viner, med fordel luftes. Vinene har ofte en veldig konsentrasjon av mineraler. Denne konsentrasjonen kan gi et lett preg av kork, selv om dette ikke nødvendigvis er tilfelle. Ved lufting (1-2 timer) eller lagring (10-15 år) vil dette preget forsvinne.

Heldigvis slipper du å vente så lenge. Denne vinen kan drikkes nå, etter lufting, og du vil få en flott opplevelse av harmoni, balanse, mineraler, frukt og restsødme.

Den passer til det meste av mat og kan med fordel også drikkes alene.

Aperitif.no

DN.no

Weingut Koehler-Ruprech   -kart

Vinmonopolet 170.- kr (v#9200801)

Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Auslese Trocken 2007
Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Spätlese Halbtrocken 2007

Tilgjengelige viner (24) fra Koehler Ruprecht på Vinmonopolet