Karamelliserte epler i pannekake

epplepannekake-1

Jeg fikk denne variasjonen servert til dessert i Portugal nylig, og den var bare så god at jeg bare måtte gjenskape den hjemme på eget kjøkken. Den ble servert med vaniljeis i Portugal, som jeg også laget ved første forsøk, men andre gang prøvde jeg meg med mangosorbet. Jeg skulle holdt meg til vaniljeis!

til 4 personer

6 røde epler
1 dl brunt sukker
2 ss smør
1 ss honning

Skrell og fjern kjernen i eplet. Smelt smøret i en stekepanne, ha i sukker og honningen, rør godt. Skjær resten av eplet i tynne flak, når sukkeret har smeltet/karamellisert seg, har du i eplebitene og lar de koke i blandingen mens du rører jevnlig i en 10 minutters tid. Slå av platen og la blandingen stå til du er klar til å anrette.

pannekakerøre
2 dl hvetemel
1 ss sukker
2 dl melk

Pannekakerøren jeg pleier å lage er ganske minimalistisk, men funker hver gang. Visp det hele sammen og la stå et kvarters tid før du steker pannekakene.

Har du en ismaskin er det fort og greit å lage egen is, men jeg har jukset bra og kjøpt den ferdig! Men altså, vaniljeis fremfor mangosorbet! Samtidig er det greit å vite at det holder med 1 pannekake til hver og kanskje litt mindre is i pannekaken enn på bildet, den blir mettende nok uansett.

Grahams Tawny Port 20

Taylors Vintage Port 1995 var eventyrlig til denne desserten, men er ikke å få tak i på Vinmonopolet, men Graham’s 20 Years Old Tawny var også intet mindre enn super til. Frisk og sødmefull, akkurat som retten. En glede for ganen og hele dessertopplevelsen. Digge dråper, digg dessert.