Kamskjell i erter

Kamskjell-1

Dagens måltid er sunt og svært godt. Saftige og gode smaker som blir understøttet og perfekt ledsaget av en frisk og fruktdrevet vin.

til 4 personer

150 g spekeskinke
olivenolje

Del spekeskinken i passe store biter, forvarm en stekepanne med litt olivenolje i og stek skinkebitene til de er gyldenbrune. Legg på en tallerken for å renne av seg.

6 sjalottløk
400 g frosne erter
7 dl kyllingkraft
50 g usaltet smør
plukksalat
hvitvin

Kutt sjalottløken i 5cm store biter. Ha litt olje i en sausepanne og fres løken til den er blank og myk. Ha i kyllingkraften og ertene og la småkoke på medium varme i 5-6 minutter. Ha i grovkuttet plukksalat, halvparten av spekeskinken og smør, la det hele småkoke i 2 minutter til. Etter å ha skrudd av varmen, steker du kamskjellene.

8 (rå) kamskjell
olivenolje
hvitvin
smør
salt
pepper

Varm en stekepanne på høy varme med solsikkeolje, smør og vin. Når vinen er kokt litt inn, etter omlag 1 minutt, kan du ha i kamskjellene. Stek de i ca 1 minutt på hver side, til de er gyldenbrune.

Ha erteblandingen over i suppetallerkner. Dryss resten av spekeskinken over og anrett til slutt kamskjellene.

Pieropan 2015

Pieropan Soave Classico 2015. Familien Pieropan er en av Soaves beste vinprodusenter. Med lavt utbytte klarer de å få frem det beste i den ellers så usexye druen Garganega. Soave Classico består av hele 85% av denne druen, og 15% Trebbiano, men vinen er langt fra usexy. Tvert imot er det en frisk og fin hvitvin med lekende gode smaker. Til denne enkle salatretten fungerte den kjempegodt, begge deler fristet til fornyet bekjenskap.