Hjemmelaget tomatsuppe

Tomatsuppe - appelsin_

Under produsentbesøk i Tyskland i forrige uke fikk vi servert denne fantastisk gode tomatsuppen på restauranten hos Kruger Rumpf. Kokken var grei nok å dele hovedingrediensene med oss, og etter endel testing fant jeg frem et godt blandingsforhold.

til 4 personer

1 dl sukker
1 appelsin
1 neve rosmarin
1 vaniljestang
20 hele tomater
2-3 dl kjøttkraft

Begynn med å skolde tomatene før du har de over i iskaldt vann. Fjern skinnet og det bløte kjøttet i midten på tomatene. Skjær tomatene i biter. Del appelsinen i to og press saften ut. Fordel sukkeret utover en stekepanne og la det smelte på middels varme. Ha i appelsinjuicen , skrap ut og ha i frøene fra vaniljestangen, finhakk rosmarinen og ha det i sammen med appelsinsaften. La koke inn i ca. 15 minutter.

Weisser burgunder 2010_3Ta ut vaniljestangen før du har i tomatene og kjøttkraften. La koke i ca. 50 minutter. For vegetarianere kan man eventuelt sløyfe kjøttkraften og heller bruke grønnsakskraft. Når tomatene er godt innkokt kan du ta suppen av platen og mose den med en blender eller stavmikser. Sil bort tomatfrøene før servering. Konsistensen på suppen skal være tykk og fyldig.

Suppen ble servert med scampi frest noen minutter på hver side i en stekepanne med olivenolje, finhakket hvitløk, chili og ingefær.

Vi fikk servert en frisk og fin Weissburgunder S 2012 fra Kruger Rumpf til denne fyldige tomatsuppen. Vinen har en lett og delikat sødmefull smak av pære og mango, som sammen med en frisk syre gikk helt supert til suppen.

Weingut Kruger-Rumpf