Helstekt Entrecot

 

til 4 personer

1 kg entrecot
smør
salt & pepper

Gni kjøttet med salt og pepper, brunes i en stekepanne med smør og olje. La den hvile noen minutter mens ovnen forvarmes til 115°.  Stek kjøttet i ovnen i 20 minutts intervaller. Totalt skal det stå i ca 1,5 time, men ta det ut hvert 20 minutt og la det hvile i 10 minutter, før du setter det inn igjen. Da blir det mørt og godt. Når kjernetemperaturen er på 57° er kjøttet medium stekt.

peppersaus
2 ss dijon sennep
3 dl oksekraft
1 dl kremfløte
2 ss hvetemel
2 ss soyasaus
2 ts fungi
2 ss hele pepperkorn
salt og nykvernet pepper

Kok inn kraft, sennep og soyasaus. Ha i kremfløten, hvetemel og hele pepperkorn. La det koke opp og smak til med fungi, salt og nykvernet salt. Ha gjerne i stekesjy fra entrecoten også. Hold sausen varm til du skal bruke den.

Stekte poteter
600 g amandine poteter
merian (tørket)
basilikum (tørket)
koriander (tørket)
solsikkeolje
salt

Agostino Barbera D`Alba Volupta 2009 btl_sKok potetene møre, tøm ut vannet og la potetene dampe av seg. Ha olje, krydder og godt med salt i en bolle. Del potetene i to og bland det hele godt sammen. Ha i en ildfast form og sett i ovnen på 200° til de er godt grillet.

Server med ferske traktkantareller og gullerøtter.

Jeg kjøper så ofte som mulig kjøtt hos Grønland Basar. Der får jeg alltid rimelig og godt kjøtt, hyggelig og hjelpsom betjening er det og.

Til denne retten passer kraften og frukten i vinene Hellstrøm Bon Vin Rouge 2010 og den fantastiske årgangen til Bosco Agostino, Barbera d’Alba Volupta 2009.