Guiseppe Rinaldi

Guiseppe (Beppe) Rinaldi har to døtre, Marta og Carlotta, som begge tar del i vinproduksjonen på gården. Marta jobber nå side om side med sin far, Guiseppe, og er med i administrative og produksjonsmessige beslutninger, mens Carlotta hjelper til ute i markene. Etter Marta begynte å ta mer del i produksjonen har Rinaldi huset blitt mer tilgjengelig gjennom visninger, informasjon og punktlig kontakt per mail og internett godt hjulpet av hennes gode språk-kunnskaper. Marta har sin utdannelse fra Scuola Enologica Umberto I, i Alba og selvfølgelig også gjennom sin far og bestefar.

Marta Rinaldi

Vi kommer allerede ør og imponert fra en fantastisk smaking hos Giacomo Conterno for bare noen timer siden, det fortsetter gjennom møtet med Rinaldis viner. Det er ikke Guiseppe, men Marta som møter oss i døren og tar oss med ned i kjelleren for å smake enda flere legendariske viner direkte fra fat og ståltank (dolcetto). Her er det helt blottet for vinsnobberi. Mellom smakingene er det visstnok vanlig å helle (eventuelle) vinrester fra glasset mellom hver smaking på gulvet, men vinene er absolutt fantastiske og vi gleder oss bare til å fylle glasset igjen.

Første vin i glasset er;
Dolcetto d’Alba 2011, (13%)
Denne lagres på og ble smakt fra ståltank. Flott duft av blomstereng, helt klart ung på smak men dette er en topp, klassisk, Dolcetto. 4600 flasker produsert.

Barbera d’Alba 2011 (14,5%)
Frisk frukt og syre. Topp balanse, rund og fin ettersmak. Nydelig Barbera. 7000 flasker produsert.

Langhe Freisa 2011 (13,5%) 12-15 dager maserasjon, lagres 7 mnd på eik.
Særegen på duft, jordbær i ettersmaken, en villere vin (mye tanniner), robust, frisk og klar frukt. 1400 flasker produsert.

Langhe Nebbiolo 2011  20 dagers maserasjon, 1,5  år på eik.
Flott og rik frukt, lett søtlig på smak, med svært frisk syre, flott balansert vin. 8000 flasker produsert.

Barolo Brunate 2009 (før blend) Fyldig på smak, noe fremtredende alkohol, ikke så smaksrik om langhe nebbiolo, men bredere på smak, bred struktur og klare tanniner.

Barolo Brunate Le Coste 2009 (14%) 1 måneds maserasjon. Dette er en blend med 80% Brunate og 20% LeCoste. Blenden lages 2 mnd før den tappes på flaske. Bedre avbalansert etter blend, silkemyke tanniner og flott frukt. Passer til kjøttretter, rague, ravioli, risotto. 10 000 flasker produsert.

Cannubi S.Lorenzo Ravera 2007

Barolo Cannubi S. Lorenzo Ravera 2010 (14,5%)
1 måneds maserasjon. Dette er en blend med 70% Ravera og 30% Cannubi. Blenden gjøres like etter fermenteringen. En klar og elegant vin med rik frukt, flott balanse selv om vinen er på fat og ennå ikke ferdig. 6000 flasker produsert.

Alle vinene er i skrivende stund tappet på flaske.

Rinaldis vinmarker er på 6,5 hektar, med en relativt beskjeden totalproduksjon på 38 000 flasker i året. Av disse kommer det totalt ca 1040 flasker til Norge. Det fordeles på 240 flasker Brunate le Coste, 180 Cannubi Ravera, 300 Langhe Nebbiolo og 300 Barbera. Selv beholder Rinaldi kun ca 200 flasker av produksjonen til egen kjeller. Det er foreløbig ikke planer om å utvide produksjonen så Marta er opptatt av å ta godt vare på både lokale og eksisterende internasjonale kunder, og sørger for at alle får sin del.

Her lages kun rødviner hvor Barolo blandingene kommer fra parsellene Brunate, Le Coste, Cannubi, San Lorenzo og Ravera. Vinene heter henholdsvis det samme, som for eksempel»Barolo Brunate Le Coste» og «Barolo Cannubi San Lorenzo Ravera».

Utsikt til Rinaldi og Barolo by.

Barolodibarolo.com

Italianwinemerchants.com

Italianna.com

VinoVinace.com

DN.no

Guiseppe Rinaldi

tidligere artikler
Giuseppe Rinaldi Barolo Cannubi Ravera 2006

Sopprisotto med Barolo