Erpacrife Moscato Metodo Classico 2010

Erpacrife Moscato 2010-1

Skal du ha mascarponeterte, belgiske vaffler med bærkrem, fruktterte, sjokolade- og bærpavlova eller kun jordbær til dessert? Da er det bare å bestille denne nydelige Moscatoen med en gang! Det blir ikke mye bedre enn dette, både med og uten mat til. Moscato laget på champagnemetoden.

Erpacrife er et fellesprosjekt mellom 4 venner med hver sine vingårder, som møtes en gang i uken for å lage boblevinene som nå er blitt kjent som Erpacrife. Erik Dogliotti driver til vanlig vingården Castagnole delle Lanze, Paolo Stella vingården Azienda Agricola Stella Giuseppe, Cristian Calatroni vingården Azienda Agricola Calatroni og til sist den ikke ukjente, Federico Scarzello, som driver Azienda Scarzello.

Erpacrifeguys
Erik Dogliotti, Paolo Stella, Cristian Calatroni and Federico Scarzello.

Druene høstes sent for å få så moden frukt og så naturlig høyt sukkernivå som mulig. Etter manuell innhøsting legges druene 5 dager i kjølerom, en teknikk som kalles cryomaceration (en slags naturlig maserasjon for å få friskhet og fruktighet). Druene får så en kort kaldfermentering på stål i lav temperatur til alkoholnivået når omtrent 5%. Vinen får til slutt 2 års flaskelagring med bunnfall før degorgering. Ingen dosering (Dossagio Zero), og med et sukkernivå på 130g!

Men selv om Erpacrife Moscato er søt er det intet mindre enn perfekt balanse mellom det søte og den friske syren i vinen. Fantastisk flott perlende vin med gode fruktige smaker av aprikos, fersken og vanilje. Denne Moscatoen er noe dyrere enn andre som er tilgjengelig på Vinmonopolet, men gir den lille ekstra smaksopplevelsen og forsvarer prisen. Superfin lengde på ettersmakene som bare etterlater et ønske om et glass til. Serveres best med en temperatur på 10° C.

Det ble ved første årgangen av denne musserende vinen laget 500 flasker i år 2000, i 2010 årgangen ble det produsert 2000 flasker. Erpacrife Moscato lages kun i gode årganger, og så langt har den blitt produsert i årgangene 2000, 2001, 2003, 2004 og 2010. Neste årgang vil tidligst bli laget i 2015!

Dagsavisen.no

Erpacrife.com

Erpacrife Moscato Metodo Classico 2010

Les også om; Erpacrife Nebbiolo Metodo Classico 2008

Finn andre Erpacrife viner på VP, klikk her.