Scarzello Erpacrife Nebbiolo Metodo Classico 2008

Unik musserende vin for varme sommerdager.

Erpacrife har et sprudlende fruktig anslag, etterfulgt av en lett syrlig smak av grønne epler med en spesiell og smakfull anelse av nebbiolo druen. Fra midtpartiet og ut har den en fin tørrhet og et lett tanninsk bitt pent innpakket av en florlett melon-sødme.

Erpacrife Nebbiolo er laget av 100% Nebbiolo druer fra Como, en grend av Alba, på en 600m. Et av de høyeste områdene i Langhe hvor Nebbiolo dyrkes. Parsellen til disse druene er på 1 hektar og vinrankene er 40 år gamle.

Stilkene fjernes før druene kjøles ned til 0° C i et kjølelager og får en maserasjon på mellom 24 og 36 timer ved en kontrollert temperatur på 5° C. Drueskinnet separeres forsiktig fra mosten, kun litt over 50% av mosten blir igjen. Vinen gjæres i 18° C i ca åtte måneder på ståltanker etter innhøstingen. I mai tappes vinen med ekstra sukker og gjær for andre gangs gjæring i henhold til Metodo Classico, eller Champagne metoden.

Vinen står med bunnfallet i flaskene i minst 24 måneder. I løpet av denne perioden ristes flaskene for hånd for å forflytte bunnfallet opp til korken. Når flasken åpnes spruter bunnfallet ut, flasken etterfylles med samme vin og ny kork settes i (Remuage). Senere fryses en liten del av flaskehalsen på vinen hvorpå flasken åpnes og den frosne delen, som inneholder den døde gjæren fra andre gangs gjæring i flasken, fjernes, før den toppes opp med mer av samme vin, og korkes igjen (dégorgement). Den får så stå noen måneder til i kjelleren før den kommer for salg.

Erpacrife passer til aperitifer og forretter av fisk, carpaccio og tartar.

Serveringstemperatur: 8-9°C

Drue: 100% Nebbiolo

Livingveniceblog.com

Wine Zag

Erpacrife.com

Vinmonopolet 298.- kr (v#9779701)