Elgbiff med bacon

til 4 personer

700 g elgbiff
bacon
pepper & salt

Skjær stykker av indre eller ytrefileten i omtrent samme tykkelse som baconstrimlen. Trekk baconstrimlen rundt biffen og fest med en tannpirker. Husk å bruke tannpirker uten fluor.

Ha på pepper og salt på biffene og brun de på en panne med litt smør og solsikkeolje. La de hvile en stund før du setter de på en stekeplate i stekeovnen på 220º i ca 7-8min. Ta brettet ut og la kjøttet hvile.

4 minutter før servering setter du kjøttet inn i ovnen igjen og lar det bli godt og varmt. Husk å ta ut tannpirkerne før servering.

Server med godt stekt løk, sopp, tyting, ovnstekte potetbåter med Meriam og Timiam og en god skysaus.

Tyting: 100g tyttebær rørt i 35g sukker i en kjele på medium varme i ca. 10min. Avkjøles før servering.

Hvis du ønsker en litt mer skogssmak på biffene kan du bruke granskuddolje i stekepannen.

Granskuddolje
4 dl granskudd
6 dl olje

Plukk de gule skuddene av et grantre, skyll og rensk de godt. Fyll alt på en flaske og rist godt annenhver dag. La det stå i ca 3 uker før bruk. Oljen kan også kombineres med solbæreddik til dressing.

Drikkeforslag;  Barone Ricasoli Casalferro 2006