Dönnhoff Riesling 2011

Weingut Hermann Dönnhoff er regnet for å være en av de ypperste vinmakerne i Tyskland. Vingården ligger i Mittleren Nahe-regionen, en landlig og ekstremt sjarmerende dal mellom Bad Kreuznach og Schloßböckelheim. Hermann Dönnhoff har de siste 15 årene bygd ut vingården fra 12 til 26 hektar, samt nærmere 10 hektar leiet mark som han selv utvikler og høster.

Denne vinen er gjæret på ståltank (inox) i ca 3 uker, deretter tradisjonell vinifikasjon og ca 4 uker modning på bunnfall (sur lie) før vinen igjen blir lagret 3-4 md på ståltank. Før den tappes på flaske blir vinen varsomt filtrert og flaskemodnet 4-6 uker før salg.

Denne Rieslingen har en frisk duft av blomster og masser av mineralitet på duft. Her er godt med sødme, men den dominerer ikke for mye, til det holder syren den i tømme. Friskheten i vinen er fantasisk sammen med en saftig smak av plommer, honningmelon, aprikos og grønne epler. Smakene sitter lenge i. Her får du absolutt mye vin for pengene!

Druene til denne karakterfulle Rieslingen vokser i en bratt skrånende parsell i midten Nahe-regionen, i et steinete, værbitt, vulkansk jordsmonn av porfyr, melaphyr og noe skifer og kvarts.

Den passer utmerket til Nøttekake, asiatisk mat eller drikkes godt alene.

Drue: 100% Riesling

Wineanorak.com

The Wine Doctor

The Wine Rambler (2009)

Weingut Dönnhoff

Vinmonopolet 114.- kr (v#2031401)

En annen av hans viner, Dönnhoff Trocken Riesling 2011, en tørrere utgave av Dönnhoff Riesling,  er en god vin som smakte utmerket til kamskjell, kveite, tunfisk, under et besøk på restaurant Hanami.