Ceviche

Cevitche-1234

Jeg trengte en lett og frisk forrett til en 6 retters middag med gode naboer sist helg, og på nrk.no/mat fant jeg en oppskrift på Ceviche. Ganske enkelt rå fisk som er «kokt» i sitrussaft og blandet med løk, tomater og koriander. Ganske enkelt, ganske godt. Friskt og godt!

til 4-5 personer

450 g kveite
5 sitroner
6 lime
1 rødløk
2 store tomater
1 frisk koriander

Skyll og rens fisken for bein og fiskeskinnet. Skjær fisken i passe terninger. Ta bort kjernen og saften fra tomatene. Skjær tomatkjøttet i strimler, finhakk løk og koriander, og vend det hele godt inn sammen med fisken i en bolle. Ha alt over i glass eller serveringsformer etter ønske, press saften fra lime og sitronene og hell den over fisken til den er dekket.

Cevichen skal stå og trekke i kjøleskapet i en times tid før den serveres.

Lapola 2012-3

Det skulle vise seg at denne Spanske nykomlingen på Vinmonopolet, Dominio do Bibei Lapola 2012, var et ypperlig valg til den ganske syrlige retten. Vinen hadde en mye mer dempet syrlighet og mer fatpreg enn Mantlerhof Grüner Veltliner «Löss» 2012 som også ble smakt til. Det var akkurat denne mangel av syrlighet og den dempede smaken av fat som balanserte ut den syrlige Cevichen og gjorde matopplevelsen komplett. I seg selv var vinen veldig rund og fin med et snev av fat, fin syrlighet og fin lengde.