Bouvier Bourgogne Aligoté Vieilles Vignes 2009

Jeg har tidligere smakt meg frem på Marsannays Pinot Noir viner fra forskjellige produsenter og fant at Bouvier er en av de mest spennende. Denne hvitvinen, laget på druen Aligotè, er intet unntak.

Domain Renè Bouvier ble etablert av Henri Bouvier i 1910 og har vært i familien i tre generasjoner. Siden 1992 er det Bernard Bouvier og hans kone, Stéphanie som har drevet vingården. Den drives uten bruk av kunstgjødsel og bruken av svovel er begrenset. I dag eier familien vingårder i seks landsbyer, fra Gevrey-Chambertin i Sør til Dijon i nord. Totalt er gården på 17 hektar og de eldste vinrankene er 80 år gamle.

I 2009 var det mye sol og varme i hele august og september, noe som resulterte i druer av ekstraordinær kvalitet. Etter pneumatisk pressing av hele drueklaser, fermenteres druene i eikefat. Hvite viner modnes på eikefat i en spesialdesignet kjeller for ca 16 måneder.

Den hadde en nydelig myk og fyldig smak av blomster, honning, modne epler, hvit pepper og en anelse smak av smør, samt en frisk og lett syrlighet. Flott vin med lang avslutning.

Passer til fiskesuppe, hvit fisk og kylling i fløtesaus.

Drue: 100% Aligotè

DN.no

Aperitif.no

Wine-Searcher.com

Renè Bouvier    -kart

Vinmonopolet 153.- kr (v#5265301)

tidligere smakt:
Bouvier Marsannay la Morisotte 2008

andre Bouvier viner på vinmonopolet:
René Bouvier Bourgogne Rouge Le Chapitre 2007
René Bouvier Gevrey-Chambertin La Justice 2007
René Bouvier Marsannay Le Clos 2008