Boeckel Riesling 2011

Boeckel Riesling 2011 -Btl

Jeg har lenge vært, og er fremdeles (og kommer til å være det lenge) en stor fan av Tyske Riesling viner. Men jeg har for alvor fått øynene opp for Rieslinger fra Alsace gjennom Zind Humbrecht, Rolly Gassman, Domaine Weinbach og nå også Boeckel.

Familiebedriften, Boeckel, drives i dag av brødrene Jean-Daniel og Thomas, som er femtegenerasjons vinmakere. Domaine Boeckel har 23 hektar (i konvertering til biologisk drift) vinstokker i Mittelbergheim, midt i Alsace, 40 km sør for Strasbourg. Her produseres det 150 000 flasker i året hvorav 70% blir eksportert til utlandet.

Les Plus Beaux Villages de FranceDenne Rieslingen kommer fra 25 år gamle vinstokker som hovedsakelig står i kalkholdig jord. Druene blir håndplukket, pneumatisk presset og filtrert. Deretter får de en langsom temperaturkontrollert gjæring og 6 måneders modning på 100 år gamle Franske eikefat, før de tappes på flaske. Rieslingen drikkes best ung, innen 2-3 år, mens terroir viner som Grand Cru Wiebelsberg og Zotzenberg er mer lagringsdyktige, 10-15år. Den eldste Rieslingen Boeckel selv har på lager er fra 1911 !

Selv om oversikten på Vinmonopolet sier denne har endel sødme er den i realiteten tørr, og mer fruktig enn søt. Det er en godt balansert vin med fin fedme og syrlighet. Den har en fin mineralitet og en smak av epler og noe hvitt pepper. Lang behagelig ettersmak. Serveres kald, 8-10° C.Boeckel Riesling 2011

Passer til aperitif, salat, fisk og annen lett sjømat.

HusetsVin.blogspot.no

Boeckel vin de Alcase

Vinmonopolet 160.-kr (v#9940801)

andre viner fra boeckel på Vinmonopolet:
Boeckel Gewurztraminer 2011
Boeckel Pinot Gris 2011