Blomkålsuppe med sjøkreps

til 4 personer

2 blomkålhoder
8 sjøkreps
1 L fiskekraft
2 ss olivenolje
3 dl fløte
salt
pepper

Skyll blomkålhodene i kaldt vann og del opp i små buketter. Legg alt i en stor gryte sammen med fiskekraften og kok opp. Når kraften koker tar du ut 1/3 del av blomkålen, legg den på en tallerken så lenge. Resten kokes videre.

Når resten av blomkålen begynner å bli mør, tar du den ut av kraften og over i en blender. Mos sammen med ca 1/3 av kokekraften og fløten til den er passe tykk. Smak til med salt og pepper, det trengs en god del av begge deler. Ha suppen over i kjelen igjen og hold varm.

Stek resten av blomkålen sammen med sjøkrepsen i olivenolje i en stekepanne. Når blomkålen og krepsen er godt varmt helles først suppen i skåler, fordel så blomkålen og krepsen i suppen. Server!

Drikkefølge til suppen var en sjelden godbit som hevet smaktsopplevelsen til noe helt spesielt. Zind-Humbrecht Rangen de Thann Clos-Saint-Urbain Riesling 2010 fra Alsace.