Åkre Gard Edel Rosesider

Jeg fikk tilsendt noen vareprøver fra Åkre Gård og spesielt denne morsomme rosesideren med 6% alkohol falt i smak. Enkel og lett drikke med en frisk smak av bringebær, perfekt til 17.mai feiringen!

–  –  –

Etter mange år som ansatte i oljeindustrien gikk Arita og Gjermund Åkre sakte men sikkert over til å lage eplemost og sider på familiegården i Sørfjorden i Hardanger.  

Produksjonen som så dagens lys i 2011har vært jevnt økende og i 2017 presset de omtrent 100 tonn epler som ble brukt til de ulike produktene. I år er planen å øke produksjonen ytterlige med 20 til 50 %. Norge er hovedmarkedet, men for litt siden sendte de de første to pallene med sider til Hong Kong. Kanskje ikke så rart siden de nylig fikk gull for sin Edel Rosèsider og Edel Sider 12 og sølv for både Edel Sider og Edel Is-Sider i den internationale Ciderworld Messen i Frankfurt! Om få dager får de også sitt nyinnkjøpte destilleri for produksjon av sterkere drikker basert på eple, plomme og andre frukter.

Yngre frukttre med Gra steinsnuten i bakgrunnen. foto © Åkre Gård

vinifikasjon
Rosesider fremstilles på samme måte som Sider 6,5 %, med eplesortene Granvenstein, Summerred, Aroma, Discovery, eneste forskjellen er at det er lagt til litt bringebær. Eplene presses og mosten overføres i 5000 liter ståltanker. Sideren fermenteres i samme ståltankene i 2 til 8 uker enten med tilsatt vingjær eller ved spontangjæring. Etter fermentering filtreres sideren og lagres videre på ståltanker frem til tapping (ingen videre utvikling av sider, så kun for mellomlagring før tapping). Sideren tilsettes CO2 og sulfitt før den tappes på flaske.

Åkre Gard Edel Rosesider

Åkre Gård

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: