Whiskymarinert elg

1,5kg elgkjøtt

marinade

2dl whisky
3dl vann
2ss sukker
130g salt
1 håndfull einebær

Legg elgkjøttet i ovnen på 75° i 10timer. Jepp, det stemmer, 10 timer. Setter du den i ovnen kl: 23 er den klar til å tas ut kl: 9 neste dag. La den hvile en halv times tid, før du legger steiken i marinaden i 7 timer. Akkurat tidsnok til middag i 5 tiden.

potetstappe

Kok potetene med skall på sammmen med hvitløken til potetene nesten er gjennomkokt. La de dampe av seg, skrell potetene og ha i ingrediensene. Stapp ivei til du får en fin og jevn stappe.

Server med smørdampet brokkoli, stekt løk, sjampinjong og med en god Rødvinssaus.

Drikkeforslag; Anguissola Casè Riva dei Ciliegi Pinot Nero 2004

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: