Zaccagnini Montepulciano d´Abruzzo Riserva 2010

Zaccagnini Tralcetto 2010_

Det hender jeg får noen smaksflasker fra importører, og dette er en av dem. Det er også den første på en stund som jeg føler jeg kan anbefale med god samvittighet.

Vinen er gjæret og lagret i 30 måneder i en spesiallaget 5000 liters tine (stort, stående fat) av fransk eik. Etter tapping har vinen fått 6 måneder på flaske. Druene kommer fra produsentens beste vinmark, San Clemente, og modningen av Riservaen er 2 år lengre enn for den ordinære Tralcettoen. Det er kun laget et fat på 5000 liter av denne vinen, men importøren har tatt inn hele partiet på ca 6000 flasker til Norge! Til glede for oss når vi går inn i høstmørket.

Zaccagnini_
foto: Zaccagnini ©

Denne Riservaen er en superfrisk vin med duft av pepper, bjørnebær og bringebær. På smak har den en lett eiket, saftig og fin mørk smak av bjørnebær, vanilje og sjokolade med god syrlig balanse og godt med tanniner. Smaken sitter behagelig lenge i og etterlater et ønske om ennå en munnfull. Smaker du den til en kjøttgryte eller lammestek blir det ikke feil. Det blir forsåvidt ikke feil å drikke den uten matfølge foran peisen heller. Men drikk den temperert til 15-17° C.

Zaccagnini Montepulciano d´Abruzzo Riserva 2010

Cantina Zaccagnini