Enkircher Ellergrub Riesling Spätlese 2007
24. januar 2009
Aroma av fersken, epler og mineralsk preg. Konsentrert frukt med god fylde og lang avslutning. Rik på mineralitet og restsødme. Fantastisk til blåskimmelost. Aperitif.no Weiser Küenstler
Reiterpfad Ruppertsberg Riesling Trocken Grosses Gewächs 2007
24. januar 2009
Fruktig anslag, god syre, en del sødme, Aroma av fersken, epler og mineralsk preg. Konsentrert frukt med god fylde og lang avslutning. Super hvitvin. God til krydrete retter, pasta eller salater. En lettdrikkelig vin som er best det neste året. Godt kjøp. Ruppertsberger Vinmonopolet 329.- kr…
Don Pietro, Spadafora 2005
24. januar 2009
Straw colored with hints of green and aromas of apple and pear on the nose. Dry and medium-bodied on the palate with balanced acidity and a clean finish. Delicious with poultry and soft cheeses. www.spadafora.com
Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2005
24. januar 2009
Lys grønngul. Aroma preget av lime, stikkelsbær og mineraler, hint av urter og grønn asparges. Sitrusfruktig anslag, veldig god syre fylde og noe fedme, svært frisk og lang avslutning med det samme sitruspreget og snev av mineraler. En smakskraftig og fortsatt ung sancerre som vil utvikle seg…
Wittmann Riesling Trocken 2007
24. januar 2009
Middels dyp grønngul. Fruktighet preget av eple og mineraler, hint av sitrus og karve. Herlig vitvin, en tanke søt. Frisk, ren og eplepreget riesling med innslag av blomster og et streif av mineraler på duft. Slank, syrlig og eplepreget også i munnen, med stram, flott og lett mineralpreget……
Maràia Barbera Monferrato 2006
24. januar 2009
Virkelig et superkjøp fra Piemonte. Ren, frisk plomme og bærfrukt, og uten eikesmak. Herlig saftig, fruktig og elegant barbera til lavpris. Imponerende. Nå til 2007 Duft av bjørnebær, sjokolade, kirsebær og vanilje. Smak av skogsbær og vanilje. Passer veldig godt til tapas. 129.- kr
Bussola Valpolicella Classico Superiore 2004
24. januar 2009
Aroma med preg av mørke bær og tørket frukt. Utrolig fyldig duft av svarte plommer, mørke bær, skogsbær, tørket frukt som rosiner, krydder og eik.”Svær”, søtlig preg med vekt på tørkede frukter, mørk Valrohna-sjokolade, anis og julekrydder med noe kirsebær. Sødmefull og intens. Lang, frisk smak.…
Rietine Chianti Classico 2006
23. januar 2009
Fyldig anslag, flott syre, veldig elegant og rik med gode tanniner, sitter godt med noe fatsødme i finishen. En fortsatt veldig ung vin som helst bør ligge litt før den nytes. Og som vil utvikle seg videre i fire-fem år. Meget godt kjøp. Passer til biff med saus. Aperitif.no 158.- kr
Vinbaren og restauranten Cru
21. januar 2009
Et a-lag med kokkekjendiser og vinelskere står bak vinbaren og restauranten Cru. Resultatet er et vinmekka med mat. Vinentusiaster har ventet i flere uker på åpningen av Cru på Majorstua. Restauranten har vært hypet på vinsider på internett. Kjente navn som Bocuse-vinner Terje Ness, tidligere…
Domaine Coursodon Silice 2005
18. januar 2009
Dyp blårød. Aroma preget av skogsbær, morell og urter, streif av skogbunn, kamfer, pepper og lær i lang ettersmak. Mineralsk og medisinal duft med innslag av tre, røde bær og tjære. Konsentrert syrah med bra lengde med integrert eik. Lang avslutning med karakter av kjølig frukt. Drikkes nå og i…