Vietnamesiske våruller med hoisinsaus

Til ca. 12 stk.

150g lammedeig (eller kjøttdeig)
2 ss lys soyasaus
1 gulrot
1 løk
1/2 kinakål
3 hvitløksfedd, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1 ss revet ingefær
saften fra 1/2 lime
4 ss oystersauce
3ss fishsauce
100g risvermecelli (tynne risnudler)
2 ss lys soyasaus
2 ts sesamolje
en god håndfull hakket frisk koriander
1 egg
15 plater vårrull-deig, 20 x 20 cm (springroll pastry, filodeig)
1 liter soyaolje til fritering

Dip:
2 del hoisinsaus
1 del sweet chili sauce
1 ss ketjap manis
2 ts sesamolje
1 ss limesaft
1 ss hakket frisk koriander
1 ts revet frisk ingefær
2 ss hakkede peanøtter

Riv løk og gulrøtter på et rivjern og finsnitt kinakålen. Fres lammedeigen i olje og ha i løk, gulrot og hvitløk i en wokpanne eller stekepanne. Tilsett kinakål, chili og ingefær. La det frese litt før du har i limesaft, oystersauce, soyasaus og sesamolje. Legg risvermecelli i kokende vann i 3 minutter. Hell av vannet, bland vermecellien i kjøttstuingen og rør godt om. Ha til slutt i koriander. Det er også veldig godt med thaibasilikum i vårullene.

Avkjøl vårrullfyllet. La fyllet få renne godt av seg før du pakker dem, da unngår du at vårrulldeigen blir for bløt. Tin deigen og ta av et flak. Legg litt av fyllet i det ene hjørnet. Rull sammen og brett inn sidekantene. Pensle kantene med pisket eggeplomme og rull vårrullen stramt sammen. Obs: Det må være minst to lag med deig rundt fyllet så den ikke sprekker under steking.

Varm oljen i en panne og friter vårrullene først med skjøten ned, snu,og friter dem på den andre siden. La vårrullene få renne av seg på litt kjøkkenpapir før servering. Bland sammen hoisinsaus og sweet chili. Smak dippen til med sesamolje, limesaft og koriander.

Ps!  Det går an å fryse vårrullene før de er stekt. Fryses enkeltvis. De kan fritteres direkte fra frossen tilstand.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: