Spicy høstsuppe

1 kg blåskjell
1/2 liter hvitvin
3 sjalottløk
3 stk vårløk
olje

Rens blåskjellene og finkutt løkene. Varm opp en panne med litt olje, ha i løk, hvitvin og blåskjell. Ha lokk på og la det hele koke i 3-4 minutter. Sil av blåskjellene og ta vare på kraften.

600 g reker
1 boks kokosmelk
1 liten rød paprika
1 ss Thai karripasta
1 ts cayennepepper
1 lime
1 søtpotet
3 gullerøtter
frisk koriander

Hell kokosmelk, blåskjellkraft og karripasta i en gryte og kok forsiktig opp under omrøring. Skrell søtpoteten, kutt i små biter og la det koke i gryten i 10 minutter. Skrell gullerøttene og del i tynne strimler, finsnitt paprikaen og ha begge deler i gryten. Rasp skallet av limen og ha det i gryten sammen med saften fra limen og cayennepepperet. La det trekke i 10 minutter. Noen minutter før servering has reker og blåskjell i gryten. Ha den friske korianderen over til slutt.

Server med nystekt brød til.

Drikkeforslag: Viña Tondonia Reserva 1996